Udbrud af fnat breder sig: Fire folkeskoler ramt

Fire skoler i Næstved har vist sig at være ramt af fnat, og nu er smitten blevet konstateret i Ørslev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag eftermiddag blev der konteret fnat hos en af eleverne på en skole i Ørslev ved Vordingborg. Det oplyser skoleleder Mai-Britt Herløv Petersen til TV ØST.

- Vi har et diagnosticeret tilfælde på vores Ørslev-afdeling, siger Mai-Britt Herløv Petersen.

Skolen i Ørslev er en afdeling under Gåsetårsskolen. Der er ikke blevet konstateret tilfælde af fnat på nogen af skolens øvrige afdelinger.

Ligeledes blev der lørdag konstateret to tilfælde af fnat på yderligere en skole i Næstved, nemlig Rønnebæk-afdelingen, hvilket har lukket de to påpgældende klasser, oplyser skoleleder Annika Bramming fra Kobberbakkeskolen.

Hun understreger, at forældre med børn i de lukkede klasser har fået besked. Har man intet hørt, er det altså fordi, klassen hvor ens barn går, ikke er berørt.

Ligeledes i Ørslev har man kontaktet forældrene til børn i de pågældende klasser. 

quote Vi følger situationen tæt henover weekenden, og vi er endnu ikke blevet anbefalet at gøre noget som at lukke skolen

Mai-Britt Herløv Petersen, skoleleder 

- Alle forældre er blevet kontaktet, og vi har opfordret dem til at være opmærksomme på deres børn. Hvis man i løbet af weekenden oplever flere tilfælde i løbet, så skal man kontakte afdelingslederen, og så tager vi stilling til situationen derfra, siger Mai-Britt Herløv Petersen.

Skole følger situationen tæt

Skolen har desuden været i kontakt med Statens Serums Institut og Styrelsens for Patientsikkerhed, der hjælper med at håndtere situationen.

- Vi følger situationen tæt henover weekenden, og vi er endnu ikke blevet anbefalet at gøre noget som at lukke skolen, fortæller Mai-Britt Herløv Petersen. 

- Vi håber ved at informere så hurtigt kan undgå, at smitten spreder sig. Med mindre forældrene hører mere over weekenden, så er der normal undervisning på mandag. Hvis vi over weekenden eller i næste uge får flere tilfælde af fnat i udbrud, har vi en ny situation, og så melder vi naturligvis en handlingsplan ud, tilføjer skolelederen

130 i behandling

Torsdag blev der konteret fnat på Kobberbakkeskolens afdeling Sydby, hvorefter 200 skoleelever blev sendt hjem. Skolen blev derefter lukket for al undervisning, mens et rengøringsfirma indtog skolen for at rengøre alle overflader. 

Flere end 130 af skolens 413 elever er ifølge Sjællandske sendt i behandling for fnat. Fredag blev der konstateret fnat på Kobberbakkeskolens afdeling Uglebro. Her er der dog tale om et langt mindre antal smittede, derfor er skolen ikke lukket.

Hvis man har mistanke om fnat skal man opsøge sin læge for at blive undersøgt. 

HVAD ER FNAT?

Opdatering
Clock16. dec 2017, kl. 14:51
Artiklen er opdateret med den information, at forældre til børn i de berørte klasser på Rønnebæk Skole har fået information.