Tyverier ved Farøbroerne: Det er et stort problem, vi ser med alvor på

Det er uheldigt, at vores turister ikke kan være i fred fra tyveknægter. Sådan lyder det fra politiet, efter de har fået fem anmeldelser om tyveri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der har været fem anmeldelser om tyveri på rastepladsen ved Farøbroerne de sidste to dage. 

Så skal du overnatte på rastepladsen ved Farøbroerne, så vær opmærksom.

- I går og i dag har vi haft nogle anmeldelser om tyveri fra autocampere, og det har vi også set tidligere dernede, siger Henrik Karlsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Der var blandt andet et tysk par, som fik stjålet 3.000 euro, deres kreditkort og smartphone fra deres autocamper, mens de lå og sov.

- Det er uheldigt, at vores turister i landet ikke kan være i fred fra tyveknægter. Dem, der har været der i nat, har været rimelig sofistikerede typer, som har lykkedes at komme ind i køretøjerne uden opbrudsmærker og uden at dem, der har opholdt sig i køretøjerne har opdaget noget, siger Henrik Karlsen.  

Tyverierne er primært ved Farø

quote Det er et stort problem, vi ser med alvor på

Henrik Karlsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Vagtchefen fortæller, at tyverierne kommer i perioder. Og lige nu er altså en af de perioder, hvor de ubudne gæster dukker op.

- Det er et stort problem, vi ser med alvor på. Og vi gør det, at vi lægger vores patruljer forbi i den udstrækning, som vi har mulighed for det. Det vil sige, når vi har en patrulje, der kører over Farøbroerne, så slår den lige over forbi rastepladsen og ser, om alt er som det skal være, siger Henrik Karlsen. 

- I vores politikreds har vi primært oplevet det på rastepladsen ved Farø. 

Vær opmærksom 

Har du et god råd?

- Man skal sørge for at holde sit køretøj låst og så have opmærksomhed omkring, hvad der foregår på pladsen, om der er mistænkelige køretøjer. Der kan godt være nogle, de rkører igennem for at rekognisere, og der kan man godt lige notere sig et registreringsnummer på køretøjet og anmelde, at der er nogle med mistænkelig adfærd. Så har vi noget at arbejde med. Det har vi ikke lige nu på de aktuelle forhold i nat, siger Henrik Karlsen.

Men er det en dårlig idé at overnatte dernede?

- Man må godt overnatte dernede - og det er ikke en dårlig idé. Man skal bare være opmærksom, lyder det fra vagtchefen.