¨

TV ØST henter chefredaktør på Politiken

Foto: TV ØST

TV ØST ansætter Jesper Friis som ny chefredaktør. Han kommer fra en post som souschef på Politikens netavis.

TV ØST har ansat den 54-årige souschef på Politikens netavis Jesper Friis som ny chefredaktør. Jesper Friis skal indgå i TV ØST’s chefredaktion sammen med chefredaktør og souschef Jens Østergaard, der har været ansat på stationen siden  2012.

Jesper Friis er med sine 26 år på Politiken en af mediehusets mest erfarne redaktører. Han har en lang stribe af redaktørjob bag sig, bl.a. kulturredaktør, nyhedsredaktør, søndagsredaktør og siden 2010 souschef på Politikens netavis.

Ifølge adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør Vagn Petersen skal styrkelsen af chefredaktionen ses i lyset af den digitale omstillingsproces, som TV ØST er i fuld gang med.

- Med Jens og Jesper i chefredaktionen har vi de bedste forudsætninger for at  få TV ØST hurtigt og godt igennem den forandringsproces, som er nødvendig, fordi de traditionelle tv-vaner er under voldsom forandring på grund af internettets og de sociale mediers fremmarch. Her har vi brug for Jespers store redaktionelle erfaring og digitale kompetencer, for at vi som regionalt mediehus kan matche befolkningens nye medievaner. Jeg er sikker, at den nye chefredaktion sammen med husets øvrige ledere og medarbejdere vil udvikle TV ØST, så vi kan fastholde vores position som Danmarks bedste regionale tv-station, siger Vagn Petersen.

 Jesper Friis glæder sig til samarbejdet med holdet på TV ØST.

 - Fra første øjeblik, hvor Vagn og Jens præsenterede mig for TV ØST’s visioner, kunne jeg mærke, at det var den helt rigtige udfordring for mig. Og da TV ØST i forvejen er fuld af dygtige medarbejdere og samtidig kendt som en virkelig god arbejdsplads, så var valget ikke så svært, siger han.

Jesper Friis tiltræder 1. maj.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App