Turisme-direktør: Nu er der grund til at blive om natten

Møns Klint er flot om dagen, men nu er der også en grund til at blive der om natten. Sådan lyder det fra direktøren i VisitSydsjælland-Møn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Ligesom med Camønoen, hvor man altid har kunnet gå en tur, så har stjernehimlen altid været henover Møn. 

Sådan lyder det fra Martin Bender, direktør i VisitSydsjælland-Møn, efter Møn og Nyord er blevet kåret til Dark Sky Park. Øerne er altså et af de bedste steder at opleve stjernehimlen. 

Og det har stor betydning for turismen til Møn. 

- Med certificeringen kan man kommunikere det ud, så folk har noget konkret at forholde sig til næste gang, de skal vælge rejsemål, siger Martin Bender til TV ØST.

- Folk skal hele tiden vælge mellem forskellige destinationer. Møns Klint er et flot skue om dagen, men nu er der også en grund til at blive der om natten. 

Sætter Sydkystdanmark på kortet

quote Vi har et mål om, at vi skal vokse hvert år, og der er Dark Sky en appelsin i turbanen

Martin Bender, direktør i VisitSydsjælland-Møn

Møn og Nyord er også det første område i verden, som både har fået anerkendelsen Dark Sky Community og Dark Sky Park af den amerikanske organisation International Dark Sky Association, som står bag certificeringen. 

Hvor mange turister regner I med, at Dark Sky Park vil tiltrække?

- Det er for tidligt at sætte tal på, men vi kan konstatere, at den opmærksomhed, det skaber, er med til at sætte hele Sydkystdanmark på kortet, siger Martin Bender og tilføjer:

- Vi har et mål om, at vi skal vokse hvert år, og der er Dark Sky en appelsin i turbanen.