Trolling er en succes på Møn

Trollingkonkurrencen Klinte Cup er populær. I år dystede 72 både om at fange den største laks og det tiltrækker også turister

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er gang i den på Klintholm Havn på Møn. For anden gang bliver der afholdt Klinte Cup og i år er 72 både med i konkurrencen.

- Det betyder, at der kommer en masse mennesker.  Og vi får gang i det liv, der er om sommeren på Klintholm Havn, siger Kim Mortensen, som er en arrangørerne bag Klinte Cup 2014.

Giver liv til havnebyen

Trollingkonkurrencen tiltrækker ikke kun fiskere, men også en masse folk. Det kan mærkes hos en af restauranterne i byen.

- Der er kommet mere liv i havnen, hvor man har skiftet erhvervsfiskeriet ud med hobbyfiskeriet. Det er en forandring, vi har brug for, for ellers ville havnen dø ud, siger Lars Andersen, ejer af restauranten Hyttefadet.

Sælger flere pølser

Hos pølsevognen kan man også mærke, at der er liv i byen herunder Klinte Cup 2014.

- Der er mere gang i den, fordi der er 70 både ude med fiskere. Og de er sultne, når de kommer ind. Så det er dejligt, siger Joan Markmann, som er pølsedame.

Vinderen af Klinte Cup 2014 kan udover æren tage hjem med 10.000 kroner i kontanter. Den største fisk som blev fanget vejede 17,9 kg.