¨

Tre syrebomber fundet i Præstø

Foto: TV ØST

To af de hjemmelavede bomber sprang på en cykelsti ved Jungshovedvej i aftes. Politiet betragter det som alvorlige drengestreger

Troede det var fyrværkeri
Lige på den anden side af cykelstien løber Rødegårds Alle. Her havde flere beboere godt bemærket larmen fra bomberne i aftes.

- Det lød som om de skød raketter af. Som om en eller anden holdt fest, fortæller Anni Haakonsen.

Hendes nabo havde tænkt det samme.

- Vi hørte et brag, og så sagde jeg til min mand: hov, hvad var det? Aaarh, det er nok en eller anden, der laver fyrværkeri. Men så kiggede vi ud, og vi så altså ikke nogen raketter eller noget, fortæller Rotraud Pedersen.

Politi blev alarmeret
I dag faldt en borger så over nogle udmaste platicflasker og en flaske afløbsrens og ringede til politiet. Det fik brandvæsnet til at rykke ud og fjerne flaskerne. De viste sig at være syrebomber, som i det her tilfælde indeholdt afløbsrens.

Politiet betragter bomberne som drengestreger, man absolut ikke skal kimse af.

Bomber kan ætse hud
- Det er jo en dårlig idé, fordi man ikke kan styre det. De er ustabile og hæver op, og så sprænger de.  Og det er jo det, som de åbenbart synes, er rigtig sjovt at stå at kigge på, fortæller vagtchefen hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, Kenneth Pedersen og fortsætter:

- Men rammer de uskyldige mennesker, der kommer forbi, jamen så kan det give skader.

Indholdet af falskerne har i flere tilfælde givet ætsende sår på kroppen. denne gang ser det dog ud til at både dem, der lavede bomberne og beboeren, de rfandt dem, slap uden mén.

Politiet ved ikke, hvem der står bag bomberne, og vil meget gerne høre fra vidner. Det kan ske på tlf. 114.

02:05 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App