Fire patienter anholdt efter voldsom episode på psykiatrisk hospital

Politiet var mandag massivt til stede ved det psykiatriske hospital Vordingborg, hvor derhar været optøjer blandt patienterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fire patienter på det psykiatriske hospital Oringe i Vordingborg er blevet anholdt efter optøjer på stedet tidligt mandag morgen. En femte mand med tilknytning til et andet botilbud er også blevet anholdt i sagen.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote Vi frygtede, at der kunne ske ildspåsættelse

Anton Havegård, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi har i alt anholdt fem personer. Tre af dem er sigtet for groft hærværk, og to af dem er sigtet for simpel vold. Men jeg vil ikke udelukke, at der kommer flere sigtelser til, siger Anton Havegård, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Der er tale om fire mænd, der havde en så udadreagerende adfærd, at personalet på stedet tilkaldte politiassistance for at få situationen under kontrol.

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse, hvilken rollen den femte mand uden tilknytning til det psykiatrisk hospital spillede i episoden.

- Vi mangler stadig at afhøre to personer i sagen, og det sker inden for de næste par timer. De tre andre er løsladt igen, siger Anton Havegård.

Personalet på stedet slog alarm cirka klokken 6.00, hvorefter politiet rykkede massivt ud til stedet. Der blev også tilkaldt en ambulance og et slukningskøretøj.

- Vi frygtede, at der kunne ske ildspåsættelse, men det skete ikke, siger Anton Havegård.

Udførte omfattende hærværk på stedet

Ingen af patienterne er i livsfare, oplyser politiet. Men en af personerne tilses af en læge.

- En af de anholdte tilses af en læge, fordi han har nogle synlige, mindre skader i ansigtet, siger Anton Havegård.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ingen personer har pådraget sig livstruende skader, oplyser politiet.
Ingen personer har pådraget sig livstruende skader, oplyser politiet. Foto: Per Rasmussen

Politiet skal i løbet af dagen afhøre personale og patienter, som skal hjælpe med at klarlægge forløbet på det psykiatriske hospital.

- Vi laver desuden en gerningsstedsundersøgelse, fordi der er blevet lavet omfattende hærværk på stedet, siger Anton Havegård.

Ingen personer blandt personalet er ifølge politiet kommet til skade ved hændelsen.