¨

Tre år efter bro mistede vigtig funktion bliver skiltene nu fjernet

Sådan så det ud, da Masnedsundbroens klap gik ned for sidste gang tilbage i 2016. Foto: "Mette Fredskilde, TV2 ØST"

Tre år efter, at Masnedsundbroen mistede muligheden for at åbne broklappen fjernes de sidste minder om broens gamle funktioner.

Det er mere end tre år siden, at Masnedsundbroen for sidste gang løftede klappen. Og natten til torsdag vil de sidste minder om den gamle bros funktioner forsvinde. Her fjernes nemlig de gamle advarselsskilte om en brohævning og den øvrige indretning til klapbro.

Det meddeler Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Masnedsundbroen forbinder Sjælland og Masnedø ved Vordingborg, og er en gammel stålbro bygget i 1937.

Arbejdet betyder, at det i tre timer natten til torsdag ikke vil være muligt at komme til og fra øen på andre måder end via broens dobbeltrettede cykelsti, oplyser Vejdirektoratet. Lukningen af vejbanen vil finde sted mellem klokken 23 og 02 natten til torsdag den 26. september.

Vigtig forbindelsesvej

Masnedsundbroen er forbindelsesvej til både den gamle og nye Storstrømsbro. Broen blev bygget med både vej, cykelsti og et jernbanespor, der kan bære trafikken til og fra Storstrømsbroen.

På grund af broens placering i den strategisk vigtige Vordingborg Havn blev den ved sin opførelse i 1937 udført som en klapbro, der kunne løftes, hvis et skib skulle passere igennem Masnedsund. Både togtrafikken og trafikken af biler, cykler og fodgængere blev således standset, når den 25 meter lange broklap hævede sig i luften.

Siden den 18. juli 2016 har det dog været slut med afbrydelserne. Her blev brofagene permanent låst, og broklappen svejset sammen med broen.

Ny bro åbner næste år

Årsagen til brolukningen er, at der er bygget en ny Masnedsundbro til tog ved siden af den nuværende vejbro. Den nye bro er en betonbro, der ikke har broklap, men som omvendt kan passeres med 200 kilometer i timen af tog. Den nye bro betyder, at jernbanesporet på den gamle bro kan fjernes.

Den nye bro ventes at kunne åbne i 2020.

De gamle skilte og øvrig indretning fra tiden som klapbro fjernes med en stor kran, der er så stor, at den bil blokere begge vejbaner på broen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App