Traumatiserede børn får hesteterapi

Hesteterapi hjælper traumatiserede børn på et opholdssted i Vordingborg til at få det bedre. Nu viser kommuner interesse for behandlingsformen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har vist sig at være en succes at behandle traumatiserede børn med hesteterapi. I hvert fald har opholdsstedet Clemens Gaarden i Vordingborg oplevet stor effekt af at lade børn og heste nyde godt af hinandens selskab.

Det skriver LOS – Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud på sin hjemmeside.

En fordomsfri relation

Børnene kan blandt andet have problemer med at sætte grænser for sig selv, de kan have svært ved at knytte sig til andre mennesker, de har ringe selvværd, de er grænsesøgende eller har generelt mistillid til voksne, men i samarbejdet med pædagoger og heste, kan de arbejde med deres udfordringer, lyder det fra Ken Heddinge, der er leder på Clemens Gaarden.

- Barnet eller den unge oplever en fordomsfri relation med hesten, hvor barnet føler sig accepteret og respekteret, som den han eller hun er. Traumer sætter sig i nervesystemet og i kroppen, og hesteterapien har fantastiske effekter på børnenes traumer – vi ser resultater, som vi ellers ikke ville se, siger Ken Heddinge.

Clemens Gaarden arbejder på at tilbyde kurser i hesteterapi, og flere kommuner har ifølge LOS allerede vist stor interesse for et kursus og overvejer at sende deres tilsynsførende på et kursus.

Fakta:

  • Clemens Clemens Gaarden har plads til 17 børn og unge i alderen 6-18 år fordelt på 2 separate afdelinger
  • Der er i alt 17 medarbejdere på begge afdelinger
  • Akkrediteringsnævnet har den 12. marts 2013 tildelt opholdsstedet Clemens og Clemens Gaarden akkreditering uden anmærkninger.
  • Akkrediteringsmodellen er en kvalitetsmodel, der baserer sig på ekstern og uafhængig bedømmelse af, om ansøgerstedet gør, som stedet siger, det gør.
  • De 2 afdelinger er medlem af LOS – Landsforeningen af private Opholdssteder, botilbud og Skolebehandlingstilbud.