Tour-rytter blev mester i Vordingborg

Brian Vandborg smadrede konkurrenterne og er dansk mester i enkeltstart. Saxo-Tinkoffs ryttere skuffede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Brian Vandborg er dansk mester i enkeltstart for anden gang.

Den 31-årige Cannondale-rytter blæste torsdag igennem de 39,6 kilometer omkring Vordingborg i en tid på 48 minutter og 44 sekunder.

Dermed kan Brian Vandborg tage dannebrogstrøjen med til Tour de France, hvor han får lov at vise den frem på løbets to enkeltstarter.

Slog tempomonster

Brian Vandborg, som sidste år blev nummer fem ved DM, havde den næstbedste mellemtid.

Da det så ud, som om tempomonsteret Rasmus Quaade havde sat en mellemtid, som ingen var i nærheden af, var Brian Vandborg pludselig kun et sekund efter.

Vandborg var syv sekunder bedre end Quaade på rutens sidste halvdel, og han vandt DM foran Rasmus Quaade (Team Trefor) og Rasmus Sterobo (Team Cult Energy).

Den overraskende bronzevinder, U23-rytteren Rasmus Sterobo, var 49 sekunder langsommere end Vandborg. Til gengæld var han to sekunder bedre end Alex Rasmussen (Garmin-Sharp).

Saxo-Tinkoff-rytterne skuffede

For Saxo-Tinkoff-rytterne var årets DM i enkeltstart en åbenlys skuffelse. Ingen af dem var i nærheden af medaljer. Bedste rytter fra Bjarne Riis' World Tour-mandskab var Mads Christensen på ottendepladsen. Michael Mørkøv blev nummer 10.

Sidst Brian Vandborg vandt DM-guld, var i 2006. Samme år blev han nummer fire ved VM i Salzburg, men siden har det knebet med gode tider på enkeltstarten.

I næste uge er han klar til sit fjerde Tour de France, når løbet indledes på Korsika. Her skal han agere hjælperytter for slovakken Peter Sagan, der kommer med en ambition om at genvinde Tourens grønne pointtrøje.

Sidste års danske mester, Jakob Fuglsang, er i gang med en træningslejr på Tenerife og har fuld fokus på Tour de France. Derfor forsvarede han ikke sin DM-titel.

Søndag kører rytterne landevejsløbet med start og mål nær Gåsetårnet i Vordingborg.

/ritzau/