Total tavshed om redningsplan for Vordingborg Festuge

Vordingborg IF har besluttet sig for at mørkelægge et forsøg på at redde Vordingborg Festuge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Denne uge er en skæringsuge, når det kommer til at redde arrangementet Vordingborg Festuge.

Det sagde kassereren i fodboldklubben Vordingborg IF i sidste uge til TV ØST.

Men trods adskillige møder i mellemtiden med blandt andet fodboldklubben, erhvervsforeningen og handelsstandsforeningen er man endnu ikke klar til at melde noget ud om forsøget på at redde Vordingborg Festuge.

- Ingen kommentarer. Vi kan ikke sige noget overhovedet lige nu, siger klubbens kasserer Bent Jensen til TV ØST fredag morgen. 

SKAT sendte festuge i krise

Det var SKAT, der med en pludselig beslutning ændrede holdning til moms-fritagelsen for festugen, der i sidste uge fik den hidtidige festugekomite til at kaste håndklædet i ringen.

Siden har Vordingborg IF, handelsstandsforeningen og erhvervsforeningen kæmpet for at strikke en ny model sammen, hvor fodboldklubben kunne stå som arrangør af festugen, mens de erhvervsdrivende var med til at sikre arrangementet økonomisk. Det har nemlig hele tiden været en forudsætning, at en sløj festuge ikke må være en belastning for Vordingborg IF. 

Deadline for musikere

Foreningerne var så langt fremme i planerne, at de bad det bookingfirma, som står for musikken, om at vente en uge med at afbestille musikerne ved arrangementet. Den uge er dog gået nu.

Den første festuge i Vordingborg blev arrangeret i 1980. Flere end 100.000 besøger årligt festugen, der gæstes af store navne fra den danske rock- og popscene, som spiller med gratis entre på Slotstorvet tæt ved Gåsetårnet.