Tomme statsejede bygninger koster kassen: - Det virker noget hovedløst

Staten har mange tomme ejendomme, efter styrelser og ministerier er blevet udflyttet eller nedlagt. Blandt andet i Vordingborg og Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tomme bygninger, der samler støv og graffiti.

Staten har mange tomme bygninger til at stå forladte hen overalt i landet. Blandt andet i Vordingborg og Ringsted. Og det betyder manglende husleje for tomme kvadratmeter. Årsagen til de tomme bygninger skyldes udflytninger, nedlagte eller sammenlagte ministerier eller styrelser.

Det skriver Ekstra Bladet.

I Vordingborg har en bygning stået tom siden december 2017. Det koster årligt 812.277 kroner, skriver avisen. I Ringsted har en bygning stået tom siden august sidste år. Det koster mere end 100.000 kroner om året.

- Udflytningerne er sket med en næsten upassende hast og i et omfang, som har forbløffet. Men det er alligevel betænkeligt, at ingen har tænkt planerne helt igennem, så man kunne tage fremtidige planer for de tidligere adresser med i overvejelserne. Det virker noget hovedløst, at udflytningerne f.eks. bare har efterladt dyre tomme kvadratmeter. Dette vil indgå i mine spørgsmål til ministeren, siger socialdemokraten Mette Reissmann, der er medlem af Transport-, Bygnings- og Boligudvalget, til Ekstra Bladet.

På landsplan koster det staten mere end 100 millioner kroner at have bygningerne stående tomme.