Tolietkrisen på Møn løst

Problemerne med de offentlige toiletter på Møn ser ud til at være løst, efter at borgere har råbt politikerne op. De var trætte af turister, der måtte forrette deres nødtørft på åben gade.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det ser ud til, at toiletkrisen på Møn er ved at løse sig. For nyligt fortalte vi her på TV ØST om, hvordan flere af de lokale var trætte af, at turisterne jævnligt blev nødt til at forrette deres nødtørft i naturen. En borger havde eksempelvis set en kvinde sætte sig ned mellem to biler på en parkeringsplads og lave stort, og det var med til at få borgerne til at efterlyse flere toiletter.

På et møde i teknik- og miljøudvalget i Vordingborg Kommune onsdag kom politikerne dem i møde.

På mødet kom hele kommunens udvalg af toiletter på dagsordenen, og det blev det, at toilettet ved Askeby skal genåbnes, og at der skal laves et nyt toilet ved Voldgade i Vordingborg. Samtidig kommer der et nyt toilet ved Præstø Havn i 2016 og et nyt ved parkeringspladsen på Nyord inden 2020. Til gengæld bliver toiletterne ved Havnepladsen 10 i Præstø og havnen på Nyord lukket.

En fornuftig beslutning

I Facebookgruppen Møn har emnet været debatteret livligt, og det vækker glæde blandt guppens medlemmer, at der nu bliver gjort noget ved problemet.

- Det er da en rigtig fornuftig beslutning, der har stor betydning for vores turister og det har jo også en meget stor betydning i forbindelse med omtalen af Møn når vi gerne ser nye tilflyttere på øen og i ikke mindst nye skatteborger i kommunen. Vi skal have udvikling og ikke afvikling, skriver Lillian Sand i gruppen.

Du kan læse hele dokumentet om politikernes beslutning og planer om flere toiletter i Vordingborg her.

Toiletterne bliver forsynet med sms-betaling, men i stedet for at der opkræves fem kroner udover sms'taksten, som dett idligere har været tilfældet nogle steder, bliver prisen nu blot sms-taksten. I Stege bliver det dog muligt at benytte toilettet på torvet i tidsrummet 9-21 uden sms-løsning.