To mænd anholdt for bedrageri på nettet

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har mandag anholdt og sigtet to unge mænd for mere end 55 tilfælde af bedrageri i forbindelse med handel på internettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nogle gange kan en handel være for god til at være sand.

Det har flere personer måttet sande, efter de har overført penge for en vare på den online handelsportal Den Blå Avis for så aldrig at modtage noget fra sælgeren.

Efter adskillige henvendelser af denne karakter skred Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi mandag morgen ind over for to unge mænd, som er blevet anholdt og sigtet for at stå bag mere end 55 tilfælde af bedrageri ved handel over internettet.

- Politiets landsdækkende center for it-kriminalitet (LCIK) sidder og samler alle sager om sådan noget her og sender det så til os, forklarer politikommissær Rune Nilsson, der er leder af økonomisk efterforskning i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Svindlet for 60.000 kroner

De to mænd på 23 og 25 år er fra henholdsvis Søllested på Lolland og Stensved ved Vordingborg. Rune Nilsson kan ikke oplyse, hvad deres personlige relation konkret er, men ifølge politikommissæren har de været sammen om bedrageriet.

Tilsammen er de to unge mænd sigtet for at have svindlet for omkring 60.000 kroner, som de altså har franarret folk ved at sælge et produkt på Den Blå Avis, som de ikke reelt har været i besiddelse af eller i hvert fald aldrig har sendt til køberen.

- Det er varer, der er typisk let omsættelige som for eksempel lidt billigere designerting eller et Apple TV, siger Rune Nilsson.

Han fortæller, at strafferammen i denne type overtrædelser ligger på op til seks års fængsel i henhold til straffelovens paragraf 286.

Vær forsigtig med handel på nettet

Politikommisæren appellerer til, at man tager sine forholdsregler, når man handler med private på nettet.

- Hvis det er muligt, skal man helst køre ud og hente varerne og mødes ansigt til ansigt med sælgeren. Hvis ikke det er muligt, så sørg for at handle med nogen, som er Nem ID-valideret på for eksempel Den Blå Avis.

- Og hvis et tilbud er for godt til at være sandt, så er det det nok også, siger Rune Nilsson

I et grundlovsforhør mandag ved Retten i Nykøbing Falster blev den 23-årige varetægtsfængslet frem til den 16. marts. Det har ikke været muligt at få oplyst, hvordan han forholder sig. 

Den 25-årige mand blev efter anholdelsen og afhøringen løsladt, men er fortsat sigtet.