¨

Tina pendler knap 400 km: Bonus ville ikke få mig til at flytte

03:43

Det skal betale sig at flytte med, når staten flytter arbejdspladser til provinsen. Såden lyder et nyt forslag fra Landdistrikternes Fællesråd. Pendleren Tina Lindsel mener dog ikke, at en kontant bonus kunne få hende til at flytte. Video: Camilla Laursen - TV ØST

Tina Lindsel har valgt at pendle fra Vordingborg i stedet for at flytte med sin arbejdsplads til Aalborg. En kontant bonus ville ikke gøre nogen forskel for hende. Foto: Camilla Laursen - TV ØST

1 af 2

Hver tiende af de medarbejdere, der har beholdt deres udflyttede jobs, er blevet boende, hvor de gjorde inden udflytningen. Landdistrikternes Fællesråd har foreslået at give bonus til dem, der flytter med jobbet.

Landdistrikternes Fællesråd har foreslået, at de statslige ansatte, der flytter sig selv og familien med, når arbejdspladserne rykker til provinsen, skal have en kontant bonus.

Forslaget skyldes, at hver tiende, der har beholdt sit udflyttede job, har valgt at pendle i stedet for at flytte med.

Læs også Landdistrikter foreslår bonus for at flytte med statslige job

- En bonus kan i hvert fald påvirke nogle til at tænke ekstra meget over det og også påvirke nogle til at flytte, sagde Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd, i går.

Pendler 400 km

Den udlægning er Tina Lindsel fra Vordingborg dog ikke enig i.

Hendes arbejdsplads hos Ankestyrelsen flyttede sidste år fra København til Aalborg, hvilket har resulteret i, at hun nu har knap 400 km til og fra arbejde.

Læs også Udflytning af statsjob: Ansatte vil ikke med til Falster

Alligevel har hun ikke overvejet at flytte.

- Hvis vi flyttede, ville min mand jo blive arbejdsløs. Han arbejder i Nykøbing Falster, så enten skulle jeg være arbejdsløs, han være arbejdsløs, eller også skulle jeg pendle, fortæller Tina Lindsel, der arbejder og sover i Aalborg tre dage om ugen og kan arbejde hjemmefra de resterende dage. 

Hellere nyt job end flytning

Selv om det er hårdt at være så meget væk hjemmefra, vil en kontant bonus ikke kunne lokke Tina Lindsel og familien til Nordjylland. I stedet forsøger hun at finde et nyt job tættere på hjemmet i Vordingborg.

- Altså, det bedste for mig ville være et job på Sjælland eller Fyn. Det er halvanden time hver vej, det kan jeg leve med. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App