Tim går over 600 kilometer på tre uger

Det er sundt at gå, og det sætter den landsdækkende kampagne fokus på i disse uger. Det har Tim Birkedal fra Vordingborg i den grad taget til sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gennem de seneste tre uger har Tim Birkedal fra Vordingborg haft godt gang i fodtøjet.

- Det bliver sådan helt meditativt bare at gå, siger han.

Det startede egentlig som et hyggeprojekt, da han og kollegaerne meldte sig til den landsdækkende kampagne Tæl Skridt. Her opfordres man til at gå mindst 10.000 skridt om dagen. Men så tog det ene skridt bogstaveligt talt det andet. Og pludselig lå han nummer et blandt mere end 13.000 deltagere fra hele landet.

Blev grebet af konkurrencen

- Der går nogle mekanismer i gang. Det er noget psykologi. Lige pludselig når man prøver at være helt oppe, hvor man er ranket der, så vil man blive der. Og så må man give den gas, siger Tim Birkedal.

Og det må man sige, at han har gjort. Hans skridttæller vidner nemlig om et gennemsnit på flere end 41.000 skridt om dagen de seneste tre uger. Det svarer til godt 30 kilometers gang hver eneste dag. Og sammenlagt svarer det sådan cirka til en tur fra Vordingborg til Berlin - og tilbage igen. Og det endda ved siden af fuldtidsarbejdet i Faxe Kommune.

- Hvis man regner det sådan ud, så er det da lige pludselig ekstremt langt, siger han.

Bagefter skal der slappes af

Kampagnen slutter i morgen søndag. Sandsynligvis med Tim Birkedal øverst på skamlen, og det er nok også meget godt, for over 600 kilometer i benene kan mærkes.

- Der har været dage, hvor jeg har haft fornemmelsen af, at fødderne var ved at falde af, siger han.

Og derfor har han også allerede planlagt aktivitetsniveauet for de første dage i næste uge.

- Så tror jeg, jeg vil holde et par dage, hvor fødderne skal hviles. Det bliver nok op med fødderne og så fjernbetjeningen i hånden, siger han.