Tillidsmand: Ikke en festdag, men en god dag

Cirka 200 stillinger på Vordingborg Kaserne flytter til jylland. Det er færre end forventet, og får 375 andre ansatte til at ånde lettet op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandskabet på Vordingborg kaserne blev i dag delt i to: dem hvis job rykker til jylland og dem, der bliver. I tørre tal er det cirka 200 stillinger, der skal flyttes til jylland, mens cirka 375 får lov at blive.

- Festdag vil jeg ikke rigtig sige, det er, men det er da en god dag. Der er endelig kommet en afklaring på, hvad der skal ske med garnisionen her, og flere stillinger end ventet får lov at blive her, siger Henrik Holm, som er korporal og fællestillidsmand for korporaler og konstabler på kasernen.

Batallionen bliver

Hans udtalelse kommer efter partierne i Forsvarsforliget i dag blev enige om et nyt forlig, som betyder besparelser for 2,7 milliarder kroner.

Forliget betyder bl.a., at depot- og terminalenhederne på Vordingborg kaserne skal flytte til Skrydstrup og Karup i jylland, mens batallionen bliver på kasernen. Den består af soldater, som bl.a. bliver uddannet til at kunne rykke ud og bygge depoter og logistikenheder op hos styrkerne i Afghanistan.

- Det er rigtig gode nyheder, at vi kan få lov til at blive, siger Jonas Bundgaard, som er konstabel i enheden og bor i Nykøbing Falster.

- Det betyder rigtig meget. Nu har jeg lige købt hus og jeg har venner, der bor her på sjælland, siger en anden konstabel i batallionen, Paulina Butler, der bor i Strøby Egede på Stevns.

Håbede på redning

Det er den tidligere regerings genopretningsplan, der bl.a. skal finansieres med forsvarsbesparelserne.

Selvom forliget i dag ikke går så hårdt ud over Vordingborg kaserne som det så ud til for et par uger siden, så vil det betyde, at cirka 200 ansatte enten skal rykke teltpælene op og flytte med til jylland eller gå en tid som arbejdsløs i møde.

- Jeg havde selvfølgelig håbet, der kom en anden enhed til Vordingborg, som de rkom tila t fylde lidt mere hernede, så der var bedre muligheder for et job, siger Lykke Halskov, som er indkøber for National Støttenhed Danmark (NSDK), der nu rykker til Skrydstrup i Sønderjylland.

Hun har ikke tænkt sig at hverken sig selv eller mand og børn til jylland.