Tidligere TV2 ØST vært sat fri efter kidnapning

Den tidligere TV2 ØST-vært Jeppe Nybroe blev angiveligt taget til fange 7. februar af en kriminel bande i Libanon. Nu er han sluppet fri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tidligere DR-vært Jeppe Nybroe blev i begyndelsen af februar taget til fange i Libanon.

Den 40-årige journalist og tidligere nyhedsvært Jeppe Nybroe er blevet frigivet efter at have siddet som gidsel i Mellemøsten i flere uger.

Det bekræfter familien over for Ritzau.

- Oplysningerne om min bror er korrekte. Min bror har været holdt som gidsel i en periode. Af hensyn til ham og andre eventuelle gidselsager har jeg ikke flere kommentarer, siger Jeppe Nybroes bror, Jacob Nybroe, til Ritzau.

Var sammen med kollega

Den danske journalist befinder sig nu hos politiet i Beirut sammen med sin libanesiske kollega Rami Aysha, som har været taget til fange sammen med Nybroe. Det skriver Politiken, der har været i kontakt med Rami Ayshas bror.

Ifølge Ritzaus oplysninger blev Jeppe Nybroe kidnappet 7. februar af en kriminel bande efter at have lejet en bil i Beirut, Libanons hovedstad, hvor han arbejdede som freelancejournalist. Han blev bortført i området på grænsen mellem Libanon og Syrien.

Af hensyn til familien og forhandlingerne med bortførerne om at få ham fri har tilfangetagelsen dog indtil nu været holdt hemmelig for offentligheden.

Syrie neller Libanon

Det er usikkert, hvor han har opholdt sig som gidsel. Ifølge Jyllands-Postens oplysninger sad han i Syrien, mens andre oplysninger peger på, at han muligvis hele tiden har befundet sig i Libanon. De nærmere omstændigheder er endnu uklare, men det ligger fast, at Jeppe Nybroe i begyndelsen af januar bosatte sig i Beirut.

På sin Facebook-profil skrev han 6. januar "back in Beirut", og samme dag lagde han en serie sort/hvid-fotografier af syriske flygtningebørn på siden.

Kendt fra verdens brændpunkter

Det er langtfra første gang, at reporteren har befundet sig i et af verdens brændpunkter. Som udsendt for DR husker mange ham iført skudsikker vest og hjelm rapportere hjem fra blandt andet Haiti, Afrika og Mellemøsten.

Endnu mere kendt blev hans ansigt, da han i midten af 2000'erne blev nyhedsvært på TV-Avisen.

Jobbet på DR fik imidlertid en brat ende efter et berygtet nyhedsindslag om den danske tilbagetrækning fra Irak i 2007, hvor Nybroe blev fyret efter beskyldninger om manipulation.

I 2009 blev Jeppe Nybroe ansat som tv-vært på TV2 ØST, hvor han var ansat frem til 2011.

/ritzau/


Nyhedsoverblik