¨

Tidligere plejecenter kan blive asylcenter

Foto: TV ØST

Vordingborg Kommune har sagt ja til, at der indgås aftale med Udlændingestyrelsen om at lave det tidligere plejecenter Fjordgården i Præstø til asylcenter.

Det tidligere plejecenter Fjordgården kan blive asylcenter. Et enigt udvalg for økonomi, planlægning og udvikling i Vordingborg Kommune har godkendt, at Fjordgården i Præstø lejes ud til Udlændingestyrelsen og omdannes til midlertidigt hjem for cirka 150 asylansøgere.

Udover at fungere som indkvartering af asylansøgere skal bygningerne bruges til undervisning og administration. Det bliver Røde Kors, som skal stå for selve driften af asylcenteret, skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse. 

Vordingborg Kommunes tur

Borgmester Knud Larsen (V) håber, at borgerne i Præstø vil tage godt imod de nye midlertidige indbyggere:

- Antallet af asylansøgere til Danmark er steget markant i 2014. Det skal vi selvfølgelig også forholde os til her i Vordingborg Kommune. Nu er det vores tur til at give en hånd med og hjælpe dem, der banker på døren, siger borgmesteren.

Han peger samtidig på, at en aftale med Udlændingestyrelsen også vil give flere nye arbejdspladser og en øget omsætning i byens forretninger, når de 150 nye indbyggere flytter ind.

Uvist hvor længe asylcenteret bliver

Aftalen med Udlændingestyrelsen er endnu ikke underskrevet. Det er derfor endnu ikke fastlagt, hvornår de overtager ejendommen. Så snart kontrakten er indgået, forventer Vordingborg Kommune, i samarbejde med Udlændingestyrelsen, at invitere alle interesserede borgere til et informationsmøde inden asylcenteret tages i brug.

Her vil der blive mulighed for at stille spørgsmål og få uddybende information om planerne for det nye asylcenter. Mødet bliver annonceret i lokalaviserne.

Det er ikke afklaret, hvor længe Udlændingestyrelsen har brug for ejendommen i Præstø. Aftalen er derfor, at lejemålet forlænges for et år ad gangen.

Møder modstand

Nyheden om et muligt asylcenter i Præstø er også kommet borgerne i den lille for øre, og det er ikke alle, der er lige begejstrede for den ide.

På Skrivunder.net har 136 personer på to dage skrevet under på 'Asylcenter i Præstø - nej tak'.

[video:videonode:237133]

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App