Tidligere filialdirektør lever af at give sparetips - her er hendes bedste råd

Pernille Oldgaard har været filialdirektør i Nordea, men i dag er hun selvstændig og lever af at rådgive andre om deres økonomi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Profilen Moneymum.dk hitter for tiden på det sociale medie Instagram. Årsagen er, at hun deler sparetips med sine følgere.

Nu hvor en pakke smør eller 500 gram kød koster næsten det dobbelt af, hvad det plejer, så er mange folk blevet lydhøre overfor måder at spare lidt penge i hverdagen, og det kan kvinden bag Moneymum.dk hjælpe med.

20180726-173429-5-1920x1281we
Læs også
Mette spørger om krisen: Er det billigst at vaske op i hånden?
20180726-173429-5-1920x1281we
Læs også
Mette spørger om krisen: Er det billigst at vaske op i hånden?

Hun hedder Pernille Oldgaard, og hun bor i Vordingborg. I dag lever hun af at dele spareråd blandt andet på Instagram, hvor hun har 56.000 følgere, og hun har også en god forudsætning for at hjælpe folk med økonomien. 

Hun er nemlig tidligere finansøkonom og filialdirektør i Nordea.

Her har hun en række råd til dig, som ønsker at spare penge i lyset af energi- og inflationskrisen:

1. Kig på dit budget

- Der kan være udgifter, som man ikke kender eller har overblik over, så det første redskab for at få styr på sin økonomi er at lægge sit budget, men også at holde øje med budgettet hver evig eneste måned.

2. Drop tørretumbleren

- Tørretumbleren er en værre strømsluger, og så skal du huske at fylde din vaskemaskine helt op, hvis altså ikke den har en masse spareprogrammer, som gør, at man kan vaske lidt af gangen. Det er også en god idé at vaske tøjet på lavere grader, fordi tøjet typisk ikke er rigtig beskidt.

På profilen Moneymum.dk deler Pernille Oldgaard en masse tips og tricks til at spare penge.
På profilen Moneymum.dk deler Pernille Oldgaard en masse tips og tricks til at spare penge. Foto: TV2 ØST

3. Kig på dit elforbrug

- Hvis ikke du har en fast elaftale, så brug strømmen når den er billigst. Man kan få en masse apps, der fortæller, hvornår strømmen er billigst, og så skal du kigge på dine standby-produkter. Sådan noget som fjernsynet, computeren, der sidder i opladeren, og robotstøvsugeren er nogle værre strømsluger.

4. Lav en madplan

- Det er en god idé at lave en madplan, og så er det godt kun at handle ind en til to gange om ugen. Det kan virkelig ses på dit budget.

5. Udskift bilen med en cykel

- Nogle vil have mulighed for at købe en ladcykel frem for bil nummer to. Hjemme hos mig har vi valgt at købe en el-ladcykel. Sådan en koster næsten det samme som en lille bil -omkring 30.000 kroner - men der er ikke udgifter til benzin, forsikringer og dyr vedligeholdelse.




Nyhedsoverblik