Tidligere direktør på TV ØST er død: - Han var meget generøs

Peter Harms Larsen fik sat de regionale nyheder på dagsordenen hos TV ØST. I tirsdags afgik han ved døden efter længere tids sygdom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tidligere direktør på TV ØST Peter Harms Larsen er afgået ved døden efter længere tids sygdom, 74 år gammel.

Det oplyser hans familie på Facebook.

Peter Harms Larsen blev direktør på TV ØST i 1992 på et tidspunkt, hvor der virkelig var brug et løft. Det fortæller tv-stationens nuværende direktør, Vagn Petersen.

- Han kom til TV ØST, da stationen var i alvorlig krise. Han skulle sætte gang i den regionale nyhedsproduktion, og det arbejdede han meget målrettet med, siger han.

quote Han fik virkelig vendt TV ØST fra at være den nyhedsstation, som ingen så, til sammen med TV MIDTVEST at være den med flere seere

Vagn Petersen, direktør på TV ØST

- Han fik virkelig vendt TV ØST fra at være den nyhedsstation, som ingen så, til sammen med TV MIDTVEST at være den med flere seere.

Først og fremmest akademiker

Den tidligere direktør på TV Midtvest Ivar Brændgaard husker Peter Harms Larsen som en mand, som gik til direktørjobbet på en anderledes måde.

- Han var først og fremmest akademiker. Jeg er selv sådan et intuitivt menneske og drev tv-station efter min mavefornemmelse, men så kom han bagefter og kunne sætte ord på det. Så kom han virkelig og kunne forklare, hvad det var, jeg gjorde. Han var meget analyserende, fortæller Ivar Brændgaard.

- Det var meget spændende at få en mand, der først og fremmest var forsker og underviser, ind i flokken af regionale direktører, og som derfor kunne bibringe nogle helt andre kompetencer og analytiske evner til at finde andre måder at gøre tingene på. På den måde var han en berigende kollega for mig.

quote Han var først og fremmest akademiker. Jeg er selv sådan et intuitivt menneske og drev tv-station efter min mavefornemmelse, men så kom han bagefter og kunne sætte ord på det

Ivar Brændgaard, tidligere direktør på TV MIDTVEST

Peter Harms Larsen var også noget særligt, fordi han virkelig forstod betydningen af at bo i det område, som TV ØST dækker.

- Han så, at han skulle bo i området, og flot var det jo også, at han også blev boende bagefter. Han fik smag for ikke at bo i hovedstaden. Det er for mig meget vigtigt og en forståelse, man jo ikke har på TV 2, hvor alle cheferne bor i København, siger Ivar Brændgaard.

Gjorde det hele lidt bedre

Ivar Brændgaard fremhæver også, at Peter Harms Larsen virkelig fik gjort TV ØST til en tv-station.

- Det forstod han i dén grad at gøre. Han kiggede meget hos os andre, og så gjorde han det bare lidt bedre. Og da han så kom til 1998 og havde slået TV Midtvest’ seertal, så tænkte han. ”Nu har jeg opnået det hele, nu må jeg hellere komme videre”. Sådan har han forklaret det til mig engang i hvert fald, siger Ivar Brændgaard.

Efter sin tid på TV ØST blev Peter Harms Larsen professor i journalistik på SDU og var med til at etablere og udvikle den nye journalistuddannelse der.

quote Han var meget generøs. Han var dygtig til at rose og til at få folk til at føle, de var noget, at de betød noget, at de havde værdi

Ivar Brændgaard, tidligere direktør på TV MIDTVEST

- Han var i høj grad også med til at bygge den uddannelse op, og også det gjorde han med succes, siger Vagn Petersen.

Et meget generøst menneske

Selvom Peter Harms Larsen stoppede som direktør hos TV ØST, så holdt han kontakten til Ivar Brændgaard fra TV MIDTVEST

- Han var meget generøs. Han var dygtig til at rose og til at få folk til at føle, de var noget, at de betød noget, at de havde værdi. Det var han god til, siger Ivar Brændgaard.

På Facebook fremhæver familien ham som ”ægtemand, far, stedfar, morfar og storebror”, men også som ”professor, forfatter, akvarelmaler, morgensvømmer, katteelsker, livsnyder og en rigtig god ven”.

Peter Harms Larsen bliver bisat på tirsdag den 7. august fra kapellet i Vordingborg. I stedet for blomster ønskede han, at man donerer et beløb i hans navn til Hospice Sjælland i Roskilde. 

Blå bog