¨

Taxiselskab opgiver at køre i Vordingborg efter et halvt år

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Waterfront Taxi har indstillet kørslen i Vordingborg Kommune efter kun lidt over et halvt år.

Når man fremover skal bruge en taxa i Vordingborg Kommune, kan man ikke længere bestille en hyrevogn fra Waterfront Taxi.

Direktør Jørgen Riis Pedersen oplyser til TV ØST, at selskabet forrige mandag helt indstillede sin kørsel i kommunen.

- Lige nu er der ingen af de vognmænd, der er tilknyttede Waterfront Taxi, der kan få det til at hænge sammen økonomisk. Derfor er der ikke nogen, der kører i kommunen i øjeblikket, udtaler Jørgen Riis Pedersen, direktør i Waterfront Taxi.

Det er skuffende

Jørgen Riis Pedersen, direktør i Waterfront Taxi.

Lukker ned efter kort tid

Taxiselskabet indtog Vordingborg Kommune i efteråret 2017 og fik ti ud af 47 bevillinger, som kommunen udstedte på hyrevognsområdet. De ville være på forkant med den nye taxalovgivning, der trådte i kraft fra årsskiftet. 

Ved opstarten i efteråret havde selskabet syv til otte aktive biler i området. Men siden april måned har der kun været to biler, og i dag er der slet ingen. 

Læs også Taxikrig under opsejling: Ny lov kan femdoble antallet af taxier

Selskabet regnede med at få andel i kommunens flextrafik, så vognmændene kunne tjene mere. Men det fik de aldrig, og det skuffer direktøren, som mener, at politikerne lovede for meget under kommunalvalget i efteråret 2017. 

- Det er skuffende. Specielt fordi at det i sidste ende er kunderne, det kommer til at gå ud over, og som bliver ladt i stikken, udtaler Jørgen Riis Pedersen, direktør i Waterfront Taxi.

Afviser bevillinger var springbræt til at køre i København

Waterfront Taxi fortsætter med at køre andre steder på Sjælland og særligt i København, hvor der er flere kunder, fortæller direktør Jørgen Riis Pedersen. 

Læs også Politi efterlyser vidner: Vanvidsbilister i dramatisk jagt på taxa i nat

Men han afviser, at de ti bevillinger de fik fra Vordingborg kommune, var et springbræt til at kunne køre i København på sigt. 

- Med den nye taxalov er der nu skabt grundlag for at køre i andre kommuner, end den man oprindeligt var tilknyttet. Og der vælger vognmændene at finde en løsning, der gør, at de kan få deres økonomi til at hænge sammen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App