¨

Tavs Præstø-lærer fortæller nu sin historie

Foto: TV ØST

For første gang skal den anden lærer fra Præstø-ulykken nu fortælle, hvad der skete den frygtelige dag.

Et af de mest centrale vidner i sagen om den tragiske kæntringsulykke på Præstø Fjord i 2011 sætter sig tirsdag eftermiddag i vidneskranken i Nykøbing Falster.

Rikke Theresia Jensen er lærer på Lundby Efterskole og var med på den skæbnesvangre dragebådssejlads i februar forrige år, hvor den 44-årige lærer Michael Jørgensen mistede livet, og flere efterskoleelever pådrog sig varige mén.

Rikke Theresia Jensen skal hjælpe anklager Michael Boolsen med at kaste lys over, hvad der fik efterskolens to lærere og 13 elever til at stævne ud på fjorden, selv om vejrforholdene var barske, og skolens sikkerhedsregler ikke tillod sejlads i vinterhalvåret.

Kan kaste lys over mulig sikkerhedsbrist

10 af eleverne har de sidste uger vidnet i sagen, hvor Lundby Efterskole og dens forstander, Truels Achton Truelsen, står tiltalt for uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse samt flere overtrædelser af lov om sikkerhed til søs.

Flere af eleverne har forklaret, at den afdøde Michael Jørgensen var vanskelig at modsætte sig, og at de tog med ud på fjorden for at træne til en dragebådsregatta, selv om de ikke havde lyst.

Elev: Hun var bekymret

Den tidligere elev Line Blichfeldt Jensen afgav forklaring torsdag i sidste uge. Det var hende, der kom i land som den første og fik slået alarm.

I retten forklarede hun detaljeret om sin kamp gennem det blot to grader varme vand og mente desuden at huske, at lærer Rikke Theresia Jensen udtrykte bekymring, inden gruppen sejlede ud.

Ud over Rikke Theresia Jensen skal en tidligere forstander for Lundby Efterskole tirsdag fortælle om sin tid på skolen.

Også flere personer, som var til stede på Præstø Havn, da den omfattende redningsaktion blev iværksat, skal vidne på retssagens sjette dag. De skal blandt andet fortælle om vejrforholdene den pågældende dag.

Dommen ventes at falde 1. februar, knap to år efter den fatale ulykke.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App