Tabte fodboldkamp på grund af frygt for coronasmitte – nu anker klubben afgørelse

Vordingborg IF blev taberdømt, fordi de måtte aflyse kamp på grund af spillere med virussymptomer. Nu anker Vordingborg IF afgørelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vordingborg IF anker DBU's afgørelse om at taberdømme klubben i Danmarksserie-kampen mod Taastrup FC i sidste weekend.

Det skriver Vordingborg IF i en pressemeddelelse. 

quote Vi håber, at man i DBU og Taastrup udviser bagklogskab, og er indstillet på en sportslig afgørelse og ikke en skrivebordsafgørelse

Vordingborg IF

Klubben appellerer til, at Taastrup FC og Dansk Boldspil-Union (DBU) vil udvise sportsmansship og på bagkant annullere beslutningen om at taberdømme Vordingborg IF, fordi de ikke kunne stille hold til kampen mod Taastrup FC.  

- Vi håber, at man i DBU og Taastrup udviser bagklogskab, og er indstillet på en sportslig afgørelse og ikke en skrivebordsafgørelse, skriver Vordingborg IF i en pressemeddelelse.

Meldingen fra Vordingborg IF kommer, efter at klubben blev taberdømt i en Danmarksserie-kamp, der skulle have været spillet på hjemmebane mod Taastrup FC i sidste weekend. Fodboldspillerne endte aldrig på grønssværen, fordi Vordingborg IF så sig nødsaget til at aflyse kampen, da klubben var bekymret for, om der kunne være coronasmittede spillere på holdet.

Vordingborg IF havde ellers i første omgang bedt om udsættelse af kampen, da man ikke ville udsætte hverken sine egne eller Taastrups spillere for yderligere smittefare, men det ville Taastrup FC ikke være med til.  

Det betød, at Vordingborg IF tabte kampen på skrivebordet 0-3.

Stiller DBU til ansvar

Ud fra DBU's regler er Taastrup FC i sin gode ret til ikke at udskyde kampen, som på den måde sikrer dem en skrivebordssejr. 

Modsat reglerne i landets bedste og næstbedste fodboldrække, hvor spillere, trænere og ledere testes hver uge, og hvor reglerne er klare og bestemt fra øverste sted, er forholdene nemlig noget anderledes i Danmarks fjerdehøjeste række, Danmarksserien.

quote DBU er nødt til at tage ansvar og gå ind i en sag som denne

Vordingborg IF

Her er der ingen tvungen test, og samtidig har DBU besluttet, at det skal være op til klubberne indbyrdes at afgøre, hvad der skal ske i situationer som den, Vordingborg nu er havnet i. 

Derfor retter Vordingborg IF nu skarp kritik mod DBU.

- DBU er nødt til at tage ansvar og gå ind i en sag som denne, skriver klubben i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Vordingborg IF mener, at DBU bør udvise ansvarlighed for, at dansk fodbold ikke bliver eksponent for at øge smitterisiko. De protokoller, som klubberne spiller fodbold under til daglig, er kun tilstrækkelige, hvis vi også udviser omtanke og ansvarlighed.

DBU: Har ikke myndighed til at omgøre beslutning

Vordingborg IF henviser samtidig til, at Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at kampe i tilfælde af mulig coronasmitte bør flyttes.

- Det mener vi klart underbygger, at Vordingborg IF ikke skal taberdømmes i denne sag.

DBU oplyser til TV2 ØST, at man har formuleret de ekstraordinære regler om, at klubberne skal blive indbyrdes enige om en aftale, fordi DBU "ikke på troværdig vis kan vurdere mulig smitterisiko i de enkelte klubber ved grænsetilfælde".

- I den konkrete sag er det beklageligt, at parterne ikke har kunne enes om udsættelse af kampen. DBU har dog ikke myndighed til at omgøre denne beslutning, og da sagen nu er anket til appelinstansen, har vi ikke yderligere kommentarer, siger Jakob Høyer, kommunikationschef hos DBU. 

Stor opbakning fra andre klubber

Vordingborg IF har ifølge klubbens eget udsagn modtaget massiv opbakning fra mange fodboldklubber siden afgørelsen. Både fra en masse klubber under DBU Sjælland, men også fra klubber, der tilhører DBU Lolland-Falster og DBU Fyn.

- Vi sætter stor pris på den store opbakning fra alle de fodboldklubber, der har henvendt sig til os. Vi er bekendt med, at der også er klubber, der har henvendt sig til DBU Sjælland med forventning om, at DBU Sjælland tager sagen op.

Vordingborg IF udtrykker i pressemeddelelsen, at de i bagklogskabets klare lys ikke ville have handlet anderledes. Klubben mener nemlig, at de udviste samfundssind og gjorde det nødvendige for ikke at udsætte nogen for smitterisiko.

Frygten for smitte opstod, fordi to fodboldspillere fra holdet torsdagen inden kampen udviste stærke symptomer på coronavirus. To dage tidligere havde de spillet en pokalkamp mod Ringsted, og derfor ville klubben have testet alle spillere og trænere, inden de gik i kamp igen.