Syv nye uddannelser på vej til Vordingborg

Der er godt nyt på vej til dem, der ønsker at studere i Vordingborg. I 2017 kommer der nemlig syv nye uddannelser til kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du godt kunne tænke dig at studere i Vordingborg eller et andet sted i regionen, bliver mulighederne langt større i fremtiden. 

Både Vordingborg, Slagelse, Lolland, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Næstved og Ringsted har fået grønt lys til at få nye erhvervsuddannelser til deres kommuner.

quote Det gør det langt mere overskueligt for de unge at påbegynde en uddannelse, og vores unge får langt mere at vælge imellem

Helle Linnet, direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked i Vordingborg Kommune

Vækker glæde i kommunen

Et af de steder, hvor der kommer nye erhvervsuddannelser er i Vordingborg Komme, hvor der kommer syv nye erhvervsuddannelser. 

EUC Sjælland og SOSU Nykøbing F. har valgt at rykke uddannelser til Vordingborg. Her vil i fremtiden blive tilbudt social- og sundhedshjælper-, teknologi-, byggeri-, transport-, struktør-, maler-, serviceassistent- og vagtuddannelsen.

Det er noget, der vækker glæde i kommunen.

- Det betyder jo helt vildt meget med ekstra uddannelsestilbud i lokalområdet . Det gør det langt mere overskueligt for de unge at påbegynde en uddannelse, og vores unge får langt mere at vælge imellem, siger Helle Linnet, direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked i Vordingborg Kommune. 

-Det er vigtigt, da vi i forvejen ved, at vi har færre, der har uddannelse i Vordingborg end på landsplan, så glæder vi os over de ekstra tilbud.

quote Jeg tror, at der er flere, der kommer til at få en uddannelse nu

Helle Linnet

Mindre transporttid giver fordel

Vordingborg halter bagud på uddannelsesområdet, idet 24,5 procent i alderen 35 til 65 år fra Vordingborg har kun en folkeskoleuddannelse - landsgennemsnittet ligger på 30 procent. 

Ifølge direktøren vil mindre transporttid være en stor fordel.

- Jeg tror, at der er flere, der kommer til at få en uddannelse nu, fordi geografi og transport er en barriere for at påbegynde uddannelse. Og man ved, at med en uddannelse er man generelt bedre rustet i fremtiden i forhold til arbejdsmarkedet, siger Helle Linnet.

Hun påpeger desuden, at kommunen skal ruste de unge til at gå i gang med uddannelser gennem vejledning og forberedelse og støtte op om dem, der har lidt svært ved det.