¨

Sydsjællandsk bambus skal være pandamad

Foto: TV ØST

Kastelev nord for Vordingborg bliver hjemsted for stor bambusskov. Planterne skal bruges som føde til pandaer i Københavns Zoo.

Om halvandet år flytter de kinesiske pandaer ind i Københavns Zoo. Det betyder, at den zoologiske have får brug for masser af bambus. Den sort/hvide bjørn spiser nemlig mange kilo af planterne om dagen.

Derfor får Søren Ladefoged fra Højvang Planteskole ved Kastelev på Sydsjælland snart nok at se til. Han har nemlig fået en aftale i stand om at levere den store mængde bambus til København. Det skriver Sydsjællands Tidende.

2,5 til 3 hektar stor skov

Søren Ladefoged er derfor allerede gået i gang med at anlægge bambusskoven, der bliver omkring 2,5 til 3 hektar stor. På den måde når bambussen nemlig at få den rigtige højde inden pandaernes ankomst. Planterne bliver omkring 3-4 meter, inden de klippes ned.

Opgaven med bambus er ikke ny for Søren Ladefoged, som har dyrket det de sidste 20 år og eksporteret til flere europæiske lande. Og for år tilbage leverede han også bambus til røde pandaer i udenlandske zoologiske haver, da de manglede mere lokale muligheder.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App