Sydsjællands kunstneriske autoværksted

Væggene i Jens Olsens autoværksted i Stensved er spækket med malerier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Glem alt om bikiniklædte kvinder på oliefedtede kalendre. På Jens Olsens autoværksted i Stensved kan kunderne kigge på malerier, imens de venter på, at deres bil bliver repareret.

- Jeg tror bare, at kunst gør folk glade. Jeg kan ikke forestille mig, at man kunne blive sur over at kigge på et maleri, siger Jens Olsen.

Han begyndte at samle på malerier - både den ægte vare og reproduktioner - for 8 år siden. I dag har han intet mindre end 56 stykker kunst hængende på væggene side om side med topnøgler og andet værktøj.

- Det giver mig noget nyt at snakke med kunderne om. Nu har jeg snakket om biler i 50 år, og der er jo andet i livet end gamle biler, siger Jens Olsen.

Hans eget yndlingsmaleri er det eneste i værkstedet, som forestiller et køretøj.

- Det forestiller bylivet i London og har en stor rød bus i midten. Jeg synes, at det fortæller, at vi er levende allesammen, siger Jens Olsen.

Han har fået nogle af malerierne i gave fra forskellige kunder. Resten har han købt på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Lige nu står specielt et maleri højest på ønskelisten.

- Jeg kunne virkelig godt tænke mig et maleri med en brølende kronhjort. Det kan jeg huske, at vi havde derhjemme, da jeg var barn, siger Jens Olsen.