Svend drak og var døden nær - så cyklede han sig tilbage til livet

Da Svend Funch fra Møn drak sin sidste dråbe alkohol i december sidste år, hoppede han ud af kørestolen. Nu cykler han 30 kilometer om dagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra kørestol til cykel

Svend Funch har været tæt på at dø. Selvom han først blev alkoholiker efter sin pension for syv år siden, bærer hans krop ar fra eftervirkningerne af alkoholen og han har tidligere prøvet at tage sit eget liv med piller.

quote Hvorfor skal man slutte livet på et plejehjem, hvor man bare sidder og falder hen

Svend Fuch

Den hårde livsstil havde tæret på Svend Fuchs krop, og det betød at han indtil for et par måneder siden sad i kørestol.

Men en dag fik Svend Fuch nok. Han begyndte med genoptræning på aktivitetscentret Fanefjord på Møn, hvor han bor til daglig. Kørestolen blev skiftet ud med en rollator, og i marts måned købte han en elcykel. Kort tid efter begyndte Svend Fuch at cykle.

- Hvorfor skal man slutte livet på et plejehjem, hvor man bare sidder og falder hen, siger Svend Fuch

- Den her cykel har simpelthen reddet mit liv, tilføjer han.

Cyklet næsten 2000 km

Cyklingen tog om sig, og i dag cykler han i gennemsnit 30 kilometer om dagen. Sådan er Svend Funch nået op på knap 2.000 kilometer. Når han cykler rundt på Møn, tænker han over tilværelsen og nyder, at den to-hjulede bærer ham rundt.

quote Friheden er fantastisk. Det er det bedste jeg har gjort i hele mit liv

Svend Fuch

- Friheden er fantastisk. Det er det bedste jeg har gjort i hele mit liv. Det får mig helt væk fra andre tanker. Jeg går ikke og tænker på, at jeg er blevet skilt, at jeg er kommet på plejehjem. Nej, jeg er Svend, der cykler og jeg kan gøre lige hvad jeg vil, siger han. 

Elcyklen har en gennemsnitsfart på 25 kilometer i timen, og det længste han endnu har kørt på en dag løber op på 72 kilometer.

Den næste store cykeldrøm er at cykle til Nyord, sejle derfra til Jungshoved på Sjælland og tilbage igen til Møn. En tur på godt 70 kilometer.