Sur 32-årig anholdt for stenkast mod jobcenter i Vordingborg

En 32-årig mand er sigtet for hærværk og indbrud, efter han i januar knuste adskillige ruder på både private og offentlige bygninger i Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har nu fundet og anholdt den gerningsmand, der i januar kastede en sten gennem ruden på Jobcentret i Vordingborg Kommune.

Det skriver Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Manden, politiet har anholdt, er en 32-årig mand fra Vordingborg, der angiveligt kastede med stenen, fordi han havde set sig sur på kommunen.

Men Jobcentret var ikke det eneste sted, der fik besøg af den sure mand. Det gik også ud over Vordingborg Uddannelses Center, Børnehuset på Parkvænget, Marienberg Skole, DGI Huset, Shell i Algade, Rådhuspubben samt Medin Food i Algade.

Mandens vredesudbrud skete mellem 15. januar til 24. januar ved at han knuste ruder med sten.

Sigtet for otte tilfælde

Det var den 17. januar 2018, at der blev kastet en sten gennem en rude på Jobcentret ved Vordingborg Rådhus. Stenen var pakket ind i en besked til en sagsbehandler hos kommunen. Ingen personer kom tilskade.

Manden har tilsyneladende været utilfreds med sagsbehandlingen hos Vordingborg Kommune, og det skulle forklare en del af de knuste ruder. Manden brød angiveligt ind hos Shell, Medin Food, Rådhuspubben og i en dagligvareforretning, fordi han havde brug for mad og drikkevarer. 

Lokal Efterforskning i Vordingborg har nu sigtet den 32-årige mand, som er fra Vordingborg, for otte tilfælde af hærværk og tre forsøg på indbrud. 

Han har delvist erkendt forholdene og vil blive stillet for retten.