Succes med gårdbutik

Alex Andersen mistede sit arbejde som 60-årig. Nu har han startet en gårdbutik sammen med sin kone.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alex Andersen søgte en bunke af jobs, da han blev fyret fra sit job på et gartneri. Hver gang han søgte, fik han afslag.

- Mange har den holdning, at man bare kan gå ud og finde sig et job, men når man er 60 år finder man ud af, at jobs altså ikke hænger på træerne, siger han. 

I en undersøgelse, som Ældre Sagen har foretaget blandt 1150 arbejdsløse mellem 55 og 67 år, fortæller hver femte, at de har fået at vide på jobcentret, at de enten ikke skal gøre sig forhåbninger om at få et job, eller at alderen vil gøre det vanskeligere for dem. Desuden fortæller hver tredje, at holdningen lå mellem linjerne, selvom det ikke blev sagt direkte. 

Alex Andersen var heller ikke i tvivl om, at der skulle andet end ansøgninger til, hvis han skulle tilbage på arbejdsmarkedet. 

- Som jeg så det, havde jeg valget mellem af blive siddende i sofaen og vente på, at jeg kunne gå på pension, eller at gøre noget helt andet, siger Alex Andersen. 

Han valgte det sidste. Nu har han, sammen med sin konge Agni, åbnet gartneriet Køng Gårdbutik, og det går over al forventning. 

- Jeg er målløs over, hvor godt det faktisk går. Vi har udvidet flere gange. Nu er vi oppe på at have 2000 kvadratmeter, siger Alex Andersen.

Han har tidligere været selvstændig, og selv om han ikke havde regnet med, at han skulle starte en virksomhed i en alder af 60 år, er han ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning. 

- Jeg har i hvert fald ikke fortrudt. Foreløbig har vi snakket om at blive ved i fem år, og så må vi se, hvordan helbredet har det, siger Alex Andersen. 

Læs mere om Køng Gårdbutik ved at klikke HER.