¨

Strømsvigt rammer supermarkeder hårdt: Kassevis af kød og pålæg skal smides ud

01:07

Masser af kølemontre står tomme i Kvickly i Vordingborg efter et strømsvigt natten til mandag. Video: Line Strand - TV ØST

Natten til mandag har 1.168 strømkunder været ramt af strømsvigt i Vordingborg. Det gik blandt andet ud over kølemontrene i Kvickly.

Kassevis af kød og pålæg er mandag formiddag ved at blive smidt ud hos Kvickly i Vordingborg.

- Det er noget værre noget, siger varehuschef, Henrik Rømer.

1.168 el-kunder i Vordingborg by blev i nat ramt af strømsvigt. Det gik blandt andet ud over kølemontrene i byens Kvickly.

De mange oste her må kasseres på grund af strømsvigt. Foto: Line Strand - TV ØST

- Strømsvigtet betød, at den computer, der styrer kompressoren til køleanlægene, går ned. Det får vi desværre lidt for sent besked om af alarmsystemet, fortæller Henrik Rømer.

Alle vores ferskvarer er ved at blive kasseret.

Henrik Rømer, varehuschef, Kvickly Vordingborg.

Han og en kollega når frem til butikken klokken halv tre og skal først derefter til at have fat i en kølemontør, der kan komme og fikse problemet. Men skaden er sket.

Kølevarerne blev for varme

- Alle vores ferskvarer er ved at blive kasseret, fortæller varehuschefen og fortsætter:

- Det skal vi jo gøre, fordi vi ikke kan garantere, at varerne har været kolde nok i forhold til at kød må ligge ved max fem grader, ligeledes pålæg. Vi har taget stikprøver inde i butikken i nat, og der var vi desværre langt over det tilladte. Så derfor helgarderer vi os ved at kassere varerne.

Butikken er dog ikke fuldstændig støvsuget for køle- og frostvarer:

- Vi har fået varer her til morgen, og vores kølerum og frostrum er reddet, da døren ind til dem var lukket, siger Henrik Rømer.

Strømsvigt skyldtes kabelfejl

Det er Vordingborg Elnet A/S, der ejer elnettet i området. De lader SEAS/NVE stå for driften af nettet.

Her oplyser man, at der opstod en kabelfejl klokken 23.39, og 1.168 husstande på Vordingborg Elnet blev påvirket af fejlen.

Pia Rosager Dinesen, der er presseansvarlig i SEAS/NVE, oplyser til TV ØST, at der kun gik to minutter fra fejlen blev konstateret til en tekniker var sat på sagen.

Kølediskene står lige nu tomme flere steder i butikken. Foto: Line Strand - TV ØST

Selvom fejlen i el-nettet blev løst klokken 01.33, så fik alle imidlertid ikke straks strømmen tilbage.

- Vi havde en følgefejl, der betød, at 665 kunder ikke fik strøm, da de ellers burde få det. Det tog yderligere en lille time at få løst problemet, oplyser Pia Rosager Dinesen.

Mens alle havde strømmen igen klokken 02.27, så står det imidlertid hen i det uvisse, hvad der var årsagen til følgefejlen.

- Følgefejlene er ikke ualmindelige ved strømsvigt, men vi arbejder stadig på at få opklaret, hvad det var, der forårsagede fejlen, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App