Straf til blottere skal firedobles: - Det kommer til at koste dyrt at blotte sig fremover

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har forslået en lovændring, så straffen for blottere bliver skærpet. Nu kommer det til at koste 10.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Christiansborg har blottersagen også skabt røre. 

Det har nemlig fået Justitsministeriet med Søren Pape Poulsen (K) i front til at foreslå en lovændring af straffeloven ved at skærpe straffen for blufærdighedskrænkelse og digitale sexkrænkelser. 

Lovforslaget blev fremsat den 6. december sidste år og har været igennem første behandling, så nu ligger forslaget på Retsudvalgets skrivebord. 

quote Det kommer til at koste rigtig dyrt fremover at blotte sig

Naser Khader (K), retsordfører

Se hele interviewet med Naser Khader (K) om lovforslaget øverst i artiklen.

Skal koste 10.000 kroner at blotte sig

Forslaget kommer i kølvandet på, at Rikke Louise Andersen den 5. august 2016 delte et billede af en blotter på Facebook, der havde krænket hendes 10-årige datter foran Dagli'Brugsen i Nyråd i Vordingborg Kommune.

Rikke Louise Andersen blev i byretten idømt en bødestraf på 5.000 kroner, mens blotteren fik ti dagsbøder á 250 kroner for blufærdighedskrænkelse - 2.500 kroner i alt. 

Og det er netop bødestraffen, der skal ændres, så det bliver dyrere for blotteren end for eksempelvis Rikke Louise Andersen.

- Det kommer til at koste rigtig dyrt fremover at blotte sig. Frem for at betale 2.500 kroner, som det kostede blotteren at blotte sig, nu bliver det i nærheden af 10.000, siger retsordfører Naser Khader (K). 

Søren Pape Poulsen foreslår, at loven træder i kraft den 1. marts 2018.

OVERBLIK OVER SAGEN: