Storstrømsbroen: Det kan blive muligt at fyre endnu en italiensk brobygger

I et samråd torsdag forklarede transportministeren, at det kan blive muligt at fyre endnu en italiensk brobygger til den nye Storstrømsbro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Transportministeren afviser ikke, at det kan blive muligt at skulle fyre endnu en af de italienske brobyggere.

Det sagde Ole Birk Olesen (LA) på et samråd i Beskæftigelsesudvalget torsdag.

- Hvis der er domme undervejs mod et af de tre selskaber i konsortiet, så vil det selskab kunne pålægges en såkaldt selvrenselse – at de skal sørge for at gøre op med det, der er sket med fyringer og straffe og så videre, sagde ministeren og fortsatte:

quote Hvis de ikke gør det på en tilfredsstillende måde, så vil det være muligt at udelukke den del af konsortiet fra det videre arbejde

Ole Birk Olesen (LA), transportminister

- Og hvis de gør det på en tilfredsstillende måde, så kan de fortsætte. Hvis de ikke gør det på en tilfredsstillende måde, så vil det være muligt at udelukke den del af konsortiet fra det videre arbejde.

Endnu et italiensk firma i modvind

I januar blev ét de tre italienske entreprenørfirmaer, der skal stå for byggeriet af Storstrømsbroen, Condotte, udelukket fra at deltage.

Det skete efter adskillige sager om korruption, bestikkelse, gæld og mulig konkurs. 

Ifølge Fagbladet 3F skal ét af de to tilbageværende italienske firmaer forsvarer sin rolle i en korruptionssag ved retten i Venedig i næste uge.

Det er selskabet Grandi Lavori Fincosit, hvor en tidligere topleder bestak magthavere og politikere i Italien med flere millioner euro. 

Fagbladet 3F skriver, at sagen er særlig alvorlig ifølge anklageren i Venedig.

Seks millioner til lokale kommuner

Efter samrådet var det en tilfreds Magnus Heunicke (S), der stod tilbage.

- Det her projekt skal vi være helt sikre, før vi underskriver, at der er tænkt på det hele. Og det lader til, at vi går med livrem og seler her, siger han.

Senest har Beskæftigelsesministeriet givet seks millioner kroner til Vordingborg og Guldborgsund kommuner, så de kan opkvalificere ledige til job ved byggeriet af den nye Storstrømsbro.

Det garanterer stadig ikke, at de kan få et arbejde på broen. Har ministeren handlet godt nok på det her?

- Vi må jo ikke sige, at de skal ansætte lokale, men med alle de arbejdspladser, der nu sættes i gang, så er der arbejde til alle dem, der kan og vil. Og hvis man ikke kan, så kan man få en uddannelse, siger Magnus Heunicke.


Nyhedsoverblik