Storaktionær vred på Vordingborg Banks bestyrelse

Den 3. største aktionær i Vordingborg Bank vil have banken til at gå ind i en lokal bankfusion. Banken er for lille til at overleve på sigt, siger han.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Bestyrelsen i Vordingborg Bank gør en fejl, når de satser på at lade Vordingborg bank fortsætte som altid. Jeg synes, at banken skulle gå efter at blive større. Det har jeg længe arbejdet for.

Så klar er udmeldingen fra Vordingborg Banks tredjestørste aktionær, Hans-Jürgen Jensen.

Han er vred over, at Vordingborg Bank i går først fyrede direktøren med en forklaring om, at banken ville fortsætte lokalt funderet – og derefter udmeldte betydelige nedskrivninger af bankens værdier.

Tror ikke på forklaring om direktør-fyring

Hans-Jürgen Jensen hælder mest til den forklaring, at bankens farvel til direktøren gennem 16 år skyldes de store nedskrivninger i banken, der jo var kendt for bestyrelsen allerede i løbet af weekenden. Han er dog helt uenig med bestyrelsens mål om at bevare Vordingborg Banks selvstændighed.

- Jeg er forvirret på et højere plan over de skiftende meldinger mandag. Men jeg er ikke i tvivl om, at man bør gå efter en sydsjællandsk løsning, så det stadig er en lokal funderet bank, siger Hans-Jürgen Jensen til TV2 ØST.

Han mener, at Vordingborg Bank er for lille til at klare sig på længere sigt.

- En fusion med for eksempel Møns Bank og Lollands Bank kunne skabe en stærk, regional og samtidig lokalt funderet bank. Det mener jeg vil være den rigtige vej at gå for bestyrelsen, siger Hans-Jürgen Jensen.

Vil ikke sælge

Efter bankens udmeldinger mandag er kursen på aktierne raslet ned. Men det får ikke storaktionæren til at ryste på hånden eller til at true med at sælge sine aktier igen.

- Jeg har købt mine aktier som en langsigtet investering, og som kursudviklingen har været i går og i dag vil det jo også være direkte dumt at sælge nu, siger Hans-Jürgen Jensen.

Vil kontakte andre storaktionærer

De tre største aktionærer i Vordingborg Bank ejer omkring en tredjedel af banken – heraf står han for en andel på 7,5 procent.

Hans-Jürgen Jensen vil nu tage kontakt til de øvrige aktionærer for at skabe fælles fodslag. Grundet bankens stemmeregler, så har aktionærerne dog ikke mulighed for at øve større indflydelse på bankens beslutninger.

- I Vordingborg Bank er der ingen sammenhæng mellem den risiko, som aktionærerne løber, og den indflydelse, som de får. Det er også noget, som jeg synes vi skulle tage fat på, siger aktionæren.