¨

Stor udenlandsk tv-station indspiller krimi på Møns Klint

Det er Hella Christensen (Barbara Auer) og Simon Kessler (Heino Ferch), der skal forsøge at opklare mysteriet i den tyske krimi, som blandt andet optages i Danmark. Foto: ZDF, Stefan Erhard

Den tyske tv-station ZDF indspiller i disse dage en krimi på blandt andet Møns Klint, hvor flere danskere medvirker.

Den helt store tv-produktion er rykket til Møn og Stubbekøbing, hvor den tyske tv-station ZDF i disse dage indspiller en krimi.

Der er tale om en efterfølger til den todelte krimi Tod eines Mädchens, En piges død, som første gang rullede over skærmen tilbage i 2015.

Optagelserne begyndte mandag og vil i første omgang foregå på blandt andet Møns Klint og Klintholm Havn. Onsdag rykker det tyske tv-hold videre til Stubbekøbing på det nordlige Falster, hvor der blandt andet skal optages på havnen. Her vil der blive indspillet scener på færgen Ida mellem Stubbekøbing og Bogø.

20 danske børn deltager

Forud for optagelserne i Danmark har den tyske tv-station eftersøgt danske statister. Alene torsdag ventes hele 46 danske statister at medvirke, hvor omkring 20 af dem er børn i alderen 9 til 10 år fra lokalområdet.

Ifølge ZDF handler krimien om en familiefar, der bliver fundet død, mens resten af ​​familien er forsvundet. Pludselig står sønnen Tom alene tilbage. Uden nogen spor af sin mor Anna og søsteren.

Og hvis efterfølgeren til Tod eines Mädchens kan leve op til sin første udgave, så kan seerne se frem til en stærk og medrivende krimi, som tyske anmelderne roste den for.

Læs også Næstved danner rammen om stor Netflix-satsning

Anmelderne skrev i øvrigt, at krimien mindende om danske krimiserie Forbrydelsen, ligesom den trak paralleller til den britiske tv-serie Broadchurch. 

Flere optagelser på Sjælland og øerne

Det er langt fra første gang, at ZDF bruger danske lokationer til indspille. Tilbage i 2015 indtog et filmhold nemlig Fejø ved Lolland for at optage filmen "Unter anderen Umständen”.

Her foregik optagelserne i og omkring havnemiljøerne ved Kragenæs og Fejø, ligesom flere af scenerne blev filmet på færgen Christine. Flere af de lokale beboere optrådte desuden som statister i roller som blandt andet lastbilchauffører, pendlere og arbejdsmænd. 

Læs også Tysk filmhold på Fejø

Men det er ikke kun tyskerne, som har fået øjnene op for at indspille på Sjælland og øerne. I sidste måned begyndte optagelserne til en stor skandinavisk Netflix-satsning i Næstved. Serien hedder The Rain finder sted seks år efter en dødelig virus har udslettet stort set alle mennesker i Skandinavien.

Optagelserne til efterfølgeren af Tod eines Mädchens ventes at vare frem til den 12. august 2017, men det er endnu uvist, hvornår krimien får premiere.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App