Stor interesse for anderledes byområde: - det er meget positivt

I aften inviterer Rosenfeldt Gods til informationsaften om det måske kommende byområde i Vordingborg, som efter planen skal huse 3000 mennesker.

1.500 anderledes og spændende boliger har lokket 70 personer til formøde i aften om den måske kommende bydel Rosenholmene.

Det er planen, at Rosenholmene kommer til at ligge på Rosenfeldt Gods jord i Vordingborg.

Området er ikke tiltænkt til klassiske parcelhuse, men skal i stedet fungere som en landsby bestående af rækkehuse, kædehuse og gårdhavehuse.

quote Vi oplever generelt en stor interesse for projektet, både fra seniorer og børnefamilier, og folk fra både København og lokalområdet

Lea Urup, Nordicville

Formødet sker som optakt til den offentlige høring på projektet.

- Udviklingsplanerne for Rosenholmene er gået i offentlig høring, og derfor vil vi gerne invitere borgerne indenfor, så de kan høre om projektet og stille spørgsmål, siger Lea Urup fra selskabet Nordicville. Hun er projektudvikler og var den, der fik ideen til at bygge den helt ny bydel ved Vordingborg.

Bydelen skal nærmere bestemt ligge i det kuperede terræn vest for Vordingborg Station, nord for Ore.

Det er planen, at boligområdet skal ligge i det vestlige Vordingborg.
Det er planen, at boligområdet skal ligge i det vestlige Vordingborg. Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST

I dag bor der 12.000 mennesker i Vordingborg. Men hvis planerne om Rosenholmene realiseres, vil det tal stige til 15.000. Det er nemlig forventningen, at det nye boligområde skal huse omkring 3.000 mennesker fordelt på 1.500 boliger.

- Vi kan svare på, hvad intentionen og ambitionen er, og hvad planafdelingen har givet tilladelse til. Men hvor store boligerne bliver, hvad de konkret kommer til at koste og den slags detaljer, kan vi ikke svare på endnu. Vi skal lige have endeligt grønt lys først, fortæller Lea Urup.

Går alt efter planen, så kan arbejdet på området starte i 2022 - og de allerførste nye beboere flytte ind i 2024.

Sådan kan livet komme til at se ud ved en af bygningerne i den nye bydel.
Sådan kan livet komme til at se ud ved en af bygningerne i den nye bydel. Foto: Nordicville

Stor interesse

Den seneste måned har 120 personer tilmeldt sig nyhedsbrevet omkring projektet, og derfor er Lea Urup positiv overfor fremtiden.

- Vi oplever generelt en stor interesse for projektet, både fra seniorer og børnefamilier, og folk fra både København og lokalområdet, så det er meget positivt, siger Lea Urup.

Tidligere har Vordingborg Kommunes borgmester Mikael Smed (S), udtalt sig positivt om det måske kommende projekt.

- Jeg synes, at det lyder som et rigtig spændende projekt. Og virkelig noget, der kan sætte fart på bosætningen i Vordingborg. De tænker at bygge meget bæredygtigt, og det synes jeg rigtig godt om, sagde borgmesteren tidligere til TV2 ØST. 

Du kan læse mere om projektet på Nordicvilles hjemmeside.