Stjal fra biler under begravelse

Flere kirker oplever tyverier under begravelser og bisættelser. Tyvene bryder ind i de pårørendes biler, når de er i kirken under begravelsesceremonien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere kirker på Sydsjælland oplever tyverier, når der er begravelser. Tyvene smadrer en rude på bilerne og stjæler værdierne, når de pårørende er inde i kirken.

- Jeg ved mine kolleger rundt omkring i kirkerne er OBS på det, fordi det sker desværre mere og mere. En kedelig tendens, siger Marianne Pietens, som er graver i Bårse og Beldringe Sogne.

Hun har talt med 11 kollegaer, som har været udsat for det samme. Tyvene bryder ind i bilerne, når folk er til begravelsesceremonien i kirken.

- Ikke alene er de kede af, at de skal sætte deres pårørende til hvile, men at de så oveni simpelthen bliver berøvet på den her måde, og ofte er det jo små værdier, der bliver taget, men meget stor sorg over det sker, siger Marianne Pietens.

Ved kirkerne i Mern, Sværdborg, Køng, Beldringe, Bårse og i Hammer har de oplevet, at tyve har stjålet fra biler under begravelser.

Stjal gemt taske

Torsdag var Helle Hansen til en tidligere kollegas begravelse. Efterfølgende kom hun ud til sin bil, hvor en rude var smadret og hendes taske stjålet.

- Der er jo ingen tvivl om, at når man kommer ud fra en begravelse, hvor man lige har puttet en ung mand i jorden, så er man ikke i det gladeste humør. Når man så kommer ud og ser det der, det er så bare lige dråben, siger Helle Hansen.

Tyvene havde også brudt ind i en anden bil. Helle Hansen mistede sine værdier, som var i tasken - blandt andet hendes pung. Hun havde ellers gemt tasken under et af sæderne i bilen.

- Jeg havde ikke drømt om, at jeg skulle være udsat for sådan noget her i Hammer Kirke. Men ja, der er nok ikke nogen grænser for, hvad man snart kan blive udsat for, siger Helle Hansen.

P-pladsen under opsyn

I Hammer Kirke vil de fremover have opsyn på parkeringspladsen, når der er begravelser eller bisættelser. Det gør de også ved Beldringe Kirke.

- Min medhjælper bliver simpelthen sat til at overvåge folks biler, imens de er i kirken, så vi forhåbentlig ikke hos os skal opleve det samme én gang til, siger Marianne Pietens.

For Helle Hansen har hun lært én ting ved tyveriet.

- Jeg skal aldrig have nogle ting liggende i min bil mere, det har jeg i hvert fald lært, siger Helle Hansen.

I Hammer Kirke overvejer de også at købe et skilt, hvor der står "Tøm bilen - før tyven gør det".