¨

Spritbilist bankede ind i blomsterkumme

Foto: TV ØST

Selv om påskebilisterne generelt kørte pænt, var der folk, som ikke lod bilen stå, selv om de havde drukket. I Stege kørte en mand ind i en blomsterkumme.

Politiet var traditionen tro ekstra meget på vejene med færdselskontroller i påskedagene. Ved de planlagte kontroller i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds blev 133 biler standset i Korsør, Slagelse, Næstved og Sorø, og ingen havde drukket for meget til at køre bil.

Det havde til gengæld nogle af dem, som politipatruljer tilfældigt stødte på i påskedagene. Mandag ved 12-tiden blev et par betjente kaldt til Storegade i Stege, hvor en bilist havde påkørt en blomsterstander og efterfølgende forsøgt at flygte fra stedet.

Bilisten – en 38-årig mand fra lokalområdet – blev dog tilbageholdt af vidner, indtil politiet kort efter ankom. Det viste sig, at den 38-årige havde en promille, der var højere end det tilladte, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. På grund af promillens størrelse blev den 38-åriges kørekort inddraget på stedet.

Væltede om på taget

I Haslev var en bilist kørt i grøften og væltet omkring på taget mandag aften. Føreren af bilen – en 43-årig mand fra Tureby – havde tilsyneladende mistet herredømmet over bilen og var kommet ud i rabatten.

En anden bilist, som havde kørt bag ved den forulykkede, oplyste til politiet, at den 43-årige havde kørt noget slingrende og usikkert fra Haslev, indtil uheldet skete. Den 43-årige blev kørt til behandling på sygehuset i Køge, og da han lugtede af spiritus, blev han sigtet for spirituskørsel.

En undersøgelse af blodprøven skal nu fastlægge, om den 43-årige var spirituspåvirket ved ulykken. 10 andre i politikredsen blev ligeledes taget i at køre bil i løbet af påsken, selv om de havde drukket for meget.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App