Spontan redningsaktion af kæledyr bragte mand i nød på frossen sø

Midt- og Sydsjællands Brand og Redning måtte søndag eftermiddag rykke ud for at redde en mand og hans hund fra en fejlslagen redningsaktion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag eftermiddag udviklede sig anderledes dramatisk for en mand fra Tappernøje-egnen. 

Han var taget ud til en sø for at tjekke, om det snart var muligt at fiske igen, men havde næppe forudset, at det skulle ende ud i en redningsaktion midt på fiskesøen.

quote Hvad ville alle vi andre gøre – vi ville da selv have reddet vores hund. Ens kæledyr er som ens børn

Knud Erik Døssing, indsatsleder, Midt- og Sydsjællands Brand og Redning

På turen til søen havde manden taget sin hund med, som på denne vejrmæssige første forårsdag fik lov til at snuse frit omkring. Men en død måge ude på den endnu frosne sø var en større fristelse, end den ellers så loyale firbenede ven kunne modstå.

Hunden satte efter den døde fugl i fuldt firspring, men gik igennem isen på vejen ind til land. Manden greb en lille båd, der lå ved bredden, og gik med den over isen for at redde hunden. Da han kom derud, hvor isen var knækket, satte han sig op i båden, men da han ikke havde fået en åre med, måtte han stage sig frem til hunden, som blev reddet op i båden. 

Men herfra var det så godt som umuligt at komme tilbage, og brandfolk fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning måtte rykke ud for at hjælpe mand og hund i land. 

- Båden er rimelig lille, det er sådan en en-mands jagtbåd, og det er en stor hund, så hver gang de bevægede sig, var de lige ved at kæntre, siger indsatsleder Knud Erik Døssing.

Dumt, men forståeligt

Naboer tæt på søen opdagede manden og hunden og ringede efter hjælp, og med assistance fra en såkaldt isbåd blev de reddet i land.

- Det lykkedes rigtig godt, siger Knud Erik Døssing, som ikke anklager den stakkels fisker for sine handlinger.

- Hvad ville vi andre gøre? Vi ville da selv have reddet vores hund. Ens kæledyr er som ens børn. Om det var dumt at gøre, det er en anden ting. Han var i en båd, og han var tørskoet, og det var det, konstaterer indsatslederen, der dog slår to streger under, at en sådan situation ikke er ufarlig.

- Han kunne ikke bevæge sig i båden, for så havde han været kæntret og havde ligget der i søen, siger Knud Erik Døssing.