Spøgelsesbilist kørt galt på motorvej

Politiet har sigtet en mand fra Københavnsområdet for spirituskørsel, efter han kørte over 20 kilometer som spøgelsesbilist på Sydmotorvejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kunne have gået grueligt galt, da en spøgelsesbilist tidligt søndag morgen kørte over 20 kilometer mod trafikken på Sydmotorvejen.

quote Det er voldsomt og farligt at køre i den forkerte side af vejen på motorvejen

Jan Nielsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- En spøgelsesbilist kørte tidligt søndag morgen på Sydmotorvejen ved Haslev og kørte ind i autoværnet ved Bårse, siger Jan Nielsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Spøgelsesbilisten nåede at køre cirka 21 kilometer i sydgående retning. Han kom over i den forkerte vejbane, da han kørte på motorvejstilkørslen 36 Bregnetved og senere ramte autoværnet ved afkørsel 39 Bårse.

- Ulykken var ikke voldsom, men den stoppede ham trods alt. Men det er voldsomt og farligt at køre i den forkerte side af vejen på motorvejen, siger Jan Nielsen.

Sigtet for spirituskørsel

Manden, der er 54 år og stammer fra Københavnsområdet, blev anholdt af politiet ved Bårse og sigtet for spirituskørsel samt flere overtrædelser af færdselsloven.

Ingen personer kom ifølge politiet til skade ved trafikuheldet, der heller ikke gav problemer for den tidlige morgentrafik.

Den 54-årige spøgelsesbilist er blevet løsladt igen efter en afhøring hos politiet, men han er stadig sigtet i sagen.

Hvis du møder en spøgelsesbilist

Hvert år meldes der cirka 100-200 spøgelsesbilister til Vejdirektoratets Trafikcenter. Der sker dog kun få ulykker med personskader som følge af spøgelsesbilisme. Det drejer sig om cirka to personer om året.

Vejdirektoratet arbejder hele tiden for at forebygge spøgelsesbilisme gennem flere tiltag.

Hvis du møder en spøgelsesbilist:

Man har blandt andet installeret løbelys i siden af vejen, lavtsiddende stoptavler på frakørselsrampen og 3D-afmærkning på kørebanen, der viser stop, når en bilist kører den forkerte vej ned ad rampen.

Der findes også spøgelsesblink, der blinker, hvis en trafikant kører den forkerte vej på rampen, og den såkaldte den østrigske hånd, som er et gult skilt, der signalerer, at man er på afveje.