¨

Spøgelsesbilist kørt galt på motorvej

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Politiet har sigtet en mand fra Københavnsområdet for spirituskørsel, efter han kørte over 20 kilometer som spøgelsesbilist på Sydmotorvejen.

Det kunne have gået grueligt galt, da en spøgelsesbilist tidligt søndag morgen kørte over 20 kilometer mod trafikken på Sydmotorvejen.

Det er voldsomt og farligt at køre i den forkerte side af vejen på motorvejen

Jan Nielsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- En spøgelsesbilist kørte tidligt søndag morgen på Sydmotorvejen ved Haslev og kørte ind i autoværnet ved Bårse, siger Jan Nielsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Spøgelsesbilisten nåede at køre cirka 21 kilometer i sydgående retning. Han kom over i den forkerte vejbane, da han kørte på motorvejstilkørslen 36 Bregnetved og senere ramte autoværnet ved afkørsel 39 Bårse.

- Ulykken var ikke voldsom, men den stoppede ham trods alt. Men det er voldsomt og farligt at køre i den forkerte side af vejen på motorvejen, siger Jan Nielsen.

Sigtet for spirituskørsel

Manden, der er 54 år og stammer fra Københavnsområdet, blev anholdt af politiet ved Bårse og sigtet for spirituskørsel samt flere overtrædelser af færdselsloven.

Ingen personer kom ifølge politiet til skade ved trafikuheldet, der heller ikke gav problemer for den tidlige morgentrafik.

Den 54-årige spøgelsesbilist er blevet løsladt igen efter en afhøring hos politiet, men han er stadig sigtet i sagen.

Hvis du møder en spøgelsesbilist

Hvert år meldes der cirka 100-200 spøgelsesbilister til Vejdirektoratets Trafikcenter. Der sker dog kun få ulykker med personskader som følge af spøgelsesbilisme. Det drejer sig om cirka to personer om året.

Vejdirektoratet arbejder hele tiden for at forebygge spøgelsesbilisme gennem flere tiltag.

Hvis du møder en spøgelsesbilist:

  • Hold til højre og lad være med at overhale. 
  • Stil ikke din bil i overhalingsbanen for at stoppe spøgelsesbilisten.
  • Kør fra på en rasteplads eller frakørsel.
  • Afvent melding i radioen. 

 

Kilde: Rådet for Sikker Trafik.

Se mere

Man har blandt andet installeret løbelys i siden af vejen, lavtsiddende stoptavler på frakørselsrampen og 3D-afmærkning på kørebanen, der viser stop, når en bilist kører den forkerte vej ned ad rampen.

Der findes også spøgelsesblink, der blinker, hvis en trafikant kører den forkerte vej på rampen, og den såkaldte den østrigske hånd, som er et gult skilt, der signalerer, at man er på afveje.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App