Søren Espersen blev tilbudt bestyrelsespost i EU-fond

Dansk Folkepartis næstformand svarede aldrig klart ja eller nej på, om han ville være med i Feld-bestyrelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, erkender nu, at han blev tilbudt at sidde i bestyrelsen i den skandaleombruste Feld-fond. Det siger næstformanden i et interview med P1 Orientering.

- Der er en enkelt mail, hvor Morten (Messerschmidt, red.) skriver til os i ledelsen, at han skal være bestyrelsesmedlem i det ene (Meld, red.), og så har han brug for et navn - en af os - til det andet (Feld, red.), forklarer Søren Espersen.

Det fandt sted i den periode, hvor partiet tilsyneladende uberettiget modtog penge fra fonden Feld, som er tilknyttet den europæiske partialliance Meld.

Hørte ikke mere

Men ifølge Søren Espersen svarede han aldrig klart ja eller nej på, om han ville være med i bestyrelsen.

 - Så svarer jeg dagen efter: "Hvad indebærer det her, og hvad drejer det sig om?" Så får jeg svaret: "Et til to møder om året." Og så hører jeg ikke mere, forklarer Søren Espersen.

Kort tid efter blev han dog valgt ind i bestyrelsen på et møde i Feld. Ved mødet var han ikke selv til stede, men det var Morten Messerschmidt, viser dokumenter fra mødet, som Ekstra Bladet offentliggjorde i sidste uge.

Vicepræsident uden at vide det

På et andet møde i Feld kort tid efter bliver Søren Espersen udnævnt som vicepræsident. Her var han angiveligt heller ikke til stede.

Søren Espersen var vicepræsident i Feld fra 2012, til fonden blev opløst i 2015.

Dansk Folkepartis næstformand har tidligere forklaret i et interview med Ritzau, at han ikke ved, hvem der har skrevet ham på som fondens vicepræsident.

- Jeg er blevet involveret i det her på en underlig facon. Jeg har på intet tidspunkt anet, at jeg var medlem af bestyrelsen i Meld og Feld på den meget fornemme post som vicepræsident, sagde han.

- Det er dybt frustrerende, at jeg lige pludselig har noget med det her at gøre. Jeg aner ikke, hvem der har skrevet mig på. Jeg har i hvert fald aldrig selv underskrevet noget.

Opfatter det som ren proforma

Onsdag gentager han over for DR, at han ikke ved, hvordan han blev meldt ind, eller hvem der var ansvarlig for det.

- Nej, men jeg kan godt forstå, at man tager mit spørgsmål (til Morten Messerschmidt, red.) som et ja, siger Søren Espersen.

- Fordi det er, som jeg forstår det, rent proforma. Der skal bare stå et navn, og der er jeg så skrevet på, siger han.

/ritzau/