Soldater samlet til gravøl

Vordingborg Kaserne vinker snart farvel til en stor del af de ansatte. Omkring 300 af dem var i dag samlet til irsk stuvning og gravøl.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den irske stuvning og de kolde Guiness blev serveret hos DANILOG på Vordingborg kaserne.

Og selvom stemningen godt kunne tyde på det, så var det ikke fest, der blev afholdt.

Ansatte stopper på mandag

Det Danske Internationale Logistikcenter, i daglig tale DANILOG, må fra på mandag den 3. marts vinke farvel til knap 200 kollegaer.

- Det er en vemodig dag, men det er dog også en glædens dag, siger kaptajn og presseofficer Niels Brandt, og fortsætter:

- Den gode stemning er på baggrund af den ånd, vi har. Vi har selv skulle skabe det hele, så derfor kigger vi tilbage med glæde på alt det, vi har opnået.

I alt er over 300 stillinger forsvundet fra Vordingborg Kaserne pga. forsvarsforliget sidste år. Fremover vil kasernen huse 285 ansatte.

Flere af de ansattes job er rykket til Karup kaserne i Jylland og andre kaserner.

Mindes gode stunder
Selvom flaget var på halvt, og der blev budt på irsk gravøl, handlede de fleste røverhistorier i dag på Vordingborg kaserne om en god tid, der var.

- Det drejer sig egentlig bare om at se tilbage på de gode ting, man har været med til at skabe, og så bruge det fremadrettet, fortæller Niels Brandt, der nu kan se frem mod en civil karriere.

DANILOG blev grundlagt i 2001 – som den første af sin slags.

Enhedens opgave er at være en operativ logistik enhed, der står for at sende mennesker, materiel og gods fra Danmark til blandt andet missioner i Afghanistan.