¨

Solceller forsinker Kriegers Flak

Foto: TV ØST

Regeringen vil muligvis udskyde byggeriet af verdens største havvindmøllepark.

Regningen for en ny solcelle-ordning bliver så stor, at regeringen lægger op til at udskyde byggeriet af verdens største havvindmøllepark på Krigers Flak, skriver DAGBLADET Køge.


Udskydelsen af vindmølle-parken, der ventes at give 8000-10.000 midlertidige og 50-70 permanente arbejdspladser i enten Køge eller Klintholm på Møn, skal sikre, at en fortsat statslig støtte til nye solceller ikke giver danskerne en større el-regning.


- Vi skal bruge de penge, det ville koste at have møllerne stående i et år til at finansiere en udbygning af solceller i Danmark de næste 10 år, siger Rasmus Helveg Petersen, energiordfører for De Radikale og valgt til Folketinget i Sjællands Storkreds.


Han understreger, at udskydelsen af havvindmølleparken netop blot er en udskydelse. Ikke at den er droppet.


- I sidste ende kommer der til at stå det samme antal møller, der leverer den samme strøm, som vi hele tiden har regnet med. Den kommer bare til at producere strøm et år senere end hidtil planlagt, siger han.


Hos Venstre er miljøordfører og medlem af folketingets Klima- og energiudvalg, Henrik Høegh (V), ikke afvisende over for tanken.


- Vi må anerkende, at den her solcelle-ordning har kørt så forrygende, at vi står over for en svær finansieringsopgave af ordningen fremadrettet. Og vi vil ikke være med til at skære i netto-målerordningen for dem, der allerede fået sat solceller op, som regeringen lægger op til. Så derfor vil vi se på forslaget om at udskyde parken åbent og fordomsfrit, så længe den stadig er klar i 2020, siger Henrik Høegh.


Ifølge energiaftalen, som blev indgået i foråret mellem alle partier i Folketinget undtagen Liberal Alliance, skulle Kriegers Flak være klar til at producere strøm i 2017.


Nu er planen altså, at den i stedet skal være klar fra 2018.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App