¨

Søren Espersen sendt ud af DF's ledelse

Foto: TV2

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har nedlagt partiets koordinationsudvalg, hvor også Pia Kjærsgaard sad.

Søren Espersen sidder ikke længere med i Dansk Folkepartis ledelse.

I sidste måned stoppede han som partiets næstformand, og nu har DF-formand Kristian Thulesen Dahl valgt at lukke partiets koordinationsudvalg, som koordinerer den daglige politiske indsats i partiet.

Lad mig sige det sådan, at hvis jeg ringer, så tager Kristian telefonen

Søren Espersen (M.F.), Dansk Folkeparti.

Her sad Espersen frem til denne weekend, hvor Thulesen Dahl informerede om, at udvalget nedlægges. Det har eksisteret i otte år.

- Jeg ser det ikke som et problem. Lad mig sige det sådan, at hvis jeg ringer, så tager Kristian telefonen, siger Espersen.

Pia Kjærsgaard også ude

Også partistifter Pia Kjærsgaard er med lukningen af udvalget dermed formelt ikke længere en del af DF's ledelse.

Det samme gælder for Peter Kofod, som er medlem af Europa-Parlamentet for DF.

- Dette er en beslutning, der har været undervejs i et stykke tid. Min adgang og Pias adgang til Kristian vil være den samme, som den altid har været. Jeg støtter Kristian i denne beslutning. Jeg føler ikke, at dette er en dårlig idé, siger Espersen.

Han mener, at beslutningen er god, da det giver mere plads til folketingsgruppens ledelse. Her sidder eksempelvis finansordfører René Christensen og sundhedsordfører Liselott Blixt.

Ikke sammenhæng til ny bog

Det er et tilfælde, siger Thulesen Dahl til TV2, at beslutningen omkring koordinationsudvalget kommer på næsten samme tid som udgivelsen af bogen "Kong Kristian - Mennesket, magten og faldet".

I bogen, der blandt andet bygger på anonyme kilder, beskrives det blandt andet, hvordan Morten Messerschmidt angiveligt forsøgte at "kuppe" Thulesen Dahl som formand efter folketingsvalget i 2019.

I sidste måned blev Messerschmidt ny næstformand for DF i stedet for Espersen.

TV2 har talt med flere anonyme kilder, der siger, at læk fra netop koordinationsudvalget er grunden til, at det ikke længere eksisterer.

DF mistede 21 mandater i forbindelse med folketingsvalget sidste år.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App