Sneen gør det svært for hjemmeplejen at nå ud til de ældre

Flere biler fra hjemmeplejen er kørt fast i sneen. Det betyder, at der blandt andet er nedsat beredskab i Vordingborg Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Omkring 23 centimeter sne er det blevet til i Vordingborg Kommune. Det betyder, at hjemmehjælpen har svært ved at nå ud til de ældre borgere.

Vordingborg Kommune ser sig derfor nødsaget til at reducere hjemmehjælpen og fokusere på de mest livsvigtige opgaver.

quote Vi er ikke ude i en nødberedskabssituation, men vi behandler den sådan

Susanne Johansen, ældrechef i Vordingborg Kommune

- Vi har tidligere i dag været i kontakt med de borgere, som måske kunne klare sig med nabohjælp, men også dem der ikke kan klare sig for at lade dem vide, at vi kommer ud til dem, siger Susanne Johansen, ældrechef i Vordingborg Kommune.

For at nå ud til de borgere, der har allermest brug for det, har kommunen fået lov til at låne to hjemmeværnsbiler af Midt- og Sydsjællands Brand og Redning. Dem vil kommunen gøre brug af i aften og i nat.

I kommunen regner de med, at der vil være nedsat beredskab indtil torsdag morgen.

- Vi er ikke ude i en nødberedskabssituation, men vi behandler den sådan. De fleste veje er dog heldigvis ved at blive ryddet, siger ældrechefen.

Lolland Kommune er kommunen godt med 

I Lolland Kommune har de også fået hjælp af beredskabet til at nå ud til de ældre borgere, og kommunen har fået et overblik over situationen. 

quote Al maden er bragt ud, men udfordringen har været, at det har taget længere tid at nå ud

Grete Breinhild, ældre- og sundhedschef i Lolland Kommune

- Der er ikke kaotiske tilstande, siger Grete Breinhild, ældre- og sundhedschef i Lolland Kommune. 

- Vi prioriterer de borgere, der skal have personlig pleje. Derfor bliver der eksempelvis ikke gjort rent i dag. Al maden er bragt ud, men udfordringen har været, at det har taget længere tid at nå ud, fortsætter hun. 

Som Grete Breinhild fra Lolland Kommune beskriver det, er borgerne meget forstående overfor situationen og har ringet ind for at sige, at kommunen ikke skulle risikere at tage ud til dem. 

- Det er vi taknemmelige over, lyder det Grete Breinhild.

Sydsjælland, Lolland og Falster er et af de steder der er hårdest ramt af vintervejret med op til 30 centimeter sne.