Snart er det muligt at fylde brint på bilen i Vordingborg

Virksomheden Everfuel vil bygge en brintstation, der skal tilbyde et klimavenligt alternativ til fossile brændstoffer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Everfuel vil bygge en brintstation i Business Park Vordingborg ved afkørsel 41 på Sydmotorvejen.

Det oplyser Everfuel, Vordingborg Kommune og Business Vordingborg i en fælles pressemeddelelse.

Stationen skal betjene den stigende trafik, der ventes at komme, når Femern-tunnellen åbner. 

- Vi er glade for at have sikret netop denne placering til brintstationen, og vi ser frem til at betjene både passagerbiler og tung transport, siger Lars Jakobsen, salgschef hos Everfuel i pressemeddelelsen. 

Borgmester Mikael Smed (S) er glad for udsigterne til en brintstation i kommunen.

Metropol for grønne brændstoffer

Virksomheden er med til at cementere Vordingborg Kommune som kommende metropol inden for grønne og miljøvenlige brændstoffer.

Tidligere på året har Vordingborg Biofuel og Arcadia Efuel også meldt ud, at de vil opføre anlæg på havnen i Vordingborg, som skal producere grønne brændstoffer til fly- og transportsektoren. 

- Vi er i Vordingborg Kommune inde i en fantastisk udvikling med at tiltrække virksomheder som bidrager til den grønne omstilling. Med Everfuels fokus på grøn omstilling af transportsektoren passer de utrolig godt ind i den dagsorden, siger Mikael Smed (S), borgmester i Vordingborg, i pressemeddelelsen. 

Flere brintstationer på vej

Everfuel har allerede brintstationer i Aarhus, Esbjerg, Kolding, Korsør og København, og virksomheden har tidligere meldt ud, at de vil etablere 19 nye brintstationer rundt om i Danmark. 

Læs også
To store virksomheder på vej til Vordingborg
Læs også
To store virksomheder på vej til Vordingborg

Derudover vil virksomheden også etablere nye stationer i Norge og Holland. Målet er at udvikle et netværk af brintstationer i Europa inden 2030. 

Den skandinaviske del af netværket vil i første omgang skulle dække Norge syd for Trondheim, Sverige syd for Stockholm og altså også Danmark.