¨

Smykker af skrammel

Foto: TV ØST

Din gamle computer kan nu blive til dine nye smykker. På smykkemuseet i Damme på Møn er det kun fantasien der sætter grænser

 

Gammelt skrammel behøver ikke nødvendigvis ende som skrot. Ihvertfald ikke hvis man spørger indehaveren af smykkemuseet, Hans-Walther Kreisel. Han har nemlig gjort sine gamle computere til en del af sit smykkeværksted.

- Vi smider bare ud, når ting går ud af mode. Så ryger det bare ud. Det synes jeg er et kæmpe problem, siger han.

Sommerferie aktivitet

Derfor har han ladet sig inspirere af kunstneren Karen Margrethe Høskuldsson, der har designet nogle smykker ud af brugte elektroniske dele. Hele sommeren har gæster på museet haft mulighed for at lave smykker af de specielle materialer. Det falder i god jord hos de besøgende.

- Jeg synes det er en sjov idé at lave smykker af genbrugsmaterialer, siger Benedikte Fjellerade fra Damme.

Det er ufarligt

Det lyder måske farligt, at lave elektroniske dele til smykker. Men Hans-Walther forsikrer at det ganske ufarligt:

- Vi opvarmer og lodder ikke materialet. Vi åbner heller ikke dele, der ikke naturligt kan åbnes. Vi skærer materialerne ud som de er, og arbejder med dem ud fra det, siger han.

Hvert år prøver Hans-Walther at skabe ny tiltag, for at udfordre sig selv og museumsgæsterne. Næste år vil han prøve at arbejde med en kombination af elektroniske dele og natursten.

Det koster 50 kroner for børn og 100 kroner for voksne, at prøve kræfter af med genbrugssmykkerne. De smykker man har lavet, får man lov at tage med hjem.

02:04 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App