Vordingborg

Smittebombe lammer valgkamp i kommune - to partier dropper vælgermøder

Et vælgermøde på Bogø lammer valgkampen i Vordingborg Kommune. To partier har indtil nu trukket sig fra valgkampen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Valgkampen i Vordingborg Kommune er mandag helt forandret, efter et vælgermøde på Bogø i tirsdags i sidste uge har vist sig at være en begivenhed, hvor meget smitte blev spredt blandt kandidaterne. 

Mandag aften efter regeringens udmeldinger om coronasituationen på pressemøde kl. 20 mødes partierne i Vordingborg til krisemøde om den forestående valgkamp. 

Først Dansk Folkeparti og siden Det Radikale Venstre har valgt helt at trække sig fra den fysiske valgkamp efter flere kandidater fra hvert parti er blevet konstateret smittede.

Læs også
Spidskandidat blev smittet med corona - nu forlader hele partiet valgkampen

- Det er helt vildt dårlig timing. Men det er lidt det eneste rigtige lige nu, siger Kathrine Olldag, der stiller op til valget for Det Radikale Venstre i Vordingborg.

Hun var en af deltagerne i panelet på Bogø, og blev efterfølgende syg og testet positiv for coronasmitte.

Mange smittet

Mindst fem personer i panelet til vælgermødet er efterfølgende konstateret smittet, ligesom en række personer blandt publikum er testet positive med sygdommen.

Derudover har sygdommen spredt sig blandt kandidaterne i de enkelte partier, så mange blandt de nuværende og kommende byrødder er smittet.

Kathrine Olldag oplever at have symptomer som ved en tung influenza og har mistet smagssansen, men hun er heldigvis vaccineret, og håber, at symptomerne bliver ved det.

Venstres kandidat Karina Foss er også blandt de smittede. Hun afventer dog endnu en endelig PCR-test for at fastslå at hun er blevet smittet. Hun er uden alvorlige symptomer, men har en let forkølelse.

- Det var ikke fordi, vi stod synderligt tæt til valgmødet. Vi havde måske en halv meters afstand mellem os, siger hun. Hun fortæller, at hun selv var til halbal i weekenden, og frygter, at hun uden at vide det kan have givet smitten videre til andre. 

Også Dansk Folkepartis spidskandidat i Vordingborg, Søren Hansen, fortæller til TV2 ØST, at han er smittet med coronavirus. Han var ikke deltager i mødet, men har været sammen med deltagere efterfølgende. Han har dog ikke symptomer på sygdommen.

Læs også
Seneste nyt om coronavirus

Efter TV2 ØSTs oplysninger overvejer flere andre partier også at stoppe den fysiske valgkamp i Vordingborg, og i stedet fortsætte online. Der er dog endnu ikke truffet beslutninger i den retning.

Søren Hansen siger til TV2 ØST, at det var et skrækscenarie, at smitten ramte på den måde, og kostede en tredjedel af valgkampen.

- Vi vil jo gerne have dialogen. Men det kan ikke ske som ved normale vælgermøder, siger han.