¨

Små børn kan redde liv

Foto: TV ØST

I dag lærte børn i Vordingborg helt ned til fireårsalderen, hvordan de kan redde liv, hvis uheldet er ude.

Det kan betyde alverden til forskel at lægge en tilskadekomne i stabilt sideleje, og det kan et barn på fire år godt lære.

I dag brugte forældre og børnehavebørn deres lørdag på at lære, hvordan man giver helt grundlæggende førstehjælp. Det var Slotsparkens Børnehave i Vordingborg, der dannede rammen for dagens kursus.

Fireårig kan gøre en forskel
Børnene, der var med på kurset, var mellem fire og seks år gamle. Men den alder er ifølge kursusunderviser John Petersen ingen hindring.

- Børnene får utroligt meget ud af det. I så selv, at de kan lægge en voksen person i stabilt sideleje, siger han.

John Petersen er tidligere Falck-redder og har undervist børn i førstehjælp i mange år. I dag har han sit eget firma, der hedder Simpel Førstehjælp, hvor han tager ud og underviser i førstehjælp.

Dreng redder bedstefar
John Petersen er overbevist om, at børnene kan gøre en stor forskel, når de har lært førstehjælp.

En femårig dreng i Jylland havde været på et lignende kursus og reddede sin bedstefar, der havde fået en hjerneblødning. Drengen havde lagt sin bedstefar i stabilt sideleje.

- Drengen ringer efter ambulancen. Da ambulancen kommer, har bedstefaren kastet op, og det ligger ud over gulvet. Men han bliver ikke kvalt i opkastet, fordi han ligger i stabilt siddeleje. Så drengen har altså reddet sin bedstefars liv, fortæller John Petersen

[video:videonode:182977]

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App