Slagter får lavet energitjek: - En bedre energioptimering giver noget for alle

Elpriserne er fortsat tårnhøje, og derfor får Slagter Stig i Stege nu hjælp til, hvordan der kan spares på energien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Energipriserne brager fortsat derudad, og det medfører dyre elregninger til både private husstande og virksomheder.

Hos Slagter Stig i Stege på Møn bruges der mange penge på el, men det skal der nu gøres noget ved. Derfor har butikken torsdag haft besøg af en energirådgiver.

- Jeg tænker, at en bedre energioptimering giver noget for alle. Det giver en bedre bundlinje, plus at det er forsvarlig korrekt for fremtidige ejere, siger Jack Christiansen, der er indehaver af Slagter Stig i Stege.

Der bliver varmet op ved hjælp af både el, gas og fjernvarme hos Slagter Stig, og netop derfor var der nok at tage fat i for energirådgiver Louis Jacobi fra Andel Energi.

Louis Jacobi kigger blandt andet efter, om energiforbruget kan rykkes til andre tidspunkter.
Louis Jacobi kigger blandt andet efter, om energiforbruget kan rykkes til andre tidspunkter. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

- Noget af det første, jeg kigger efter, er, hvor man bruger energien, og om der er nogen steder, hvor vi eventuelt kan rykke energiforbruget til tidspunkter, hvor strømmen er billigere, forklarer Louis Jacobi.

Energitjek kan være afgørende

Allerede for seks år siden forsøgte Jack Christiansen at energioptimere. Her fik slagteren nemlig lavet LED og sat sensor i kølerummene, så lyset ikke kører konstant.

Alligevel har de seneste måneders stigende elpriser gjort tilværelsen ekstra svær.

- Vi er gået fra 40.000 kroner om måneden til op til 80.000 kroner den ene måned. Vi har lige fået en på 50.000 kroner, den plejer at ligge på 28.000 kroner. Så det er mange penge lige pludselig at skulle smide efter strøm, fortæller Jack Christiansen.

Havvindmølle
Læs også
Vintervejr sender energipriser på himmelflugt
Havvindmølle
Læs også
Vintervejr sender energipriser på himmelflugt

Slagter Stig er langt fra den eneste erhvervsdrivende, der er udfordret.

Det er også årsagen til, at Business Vordingborg og Erhvervshus Sjælland har arrangeret dagens energitjek.

- I yderste konsekvens tror vi på, at der kan godt være nogen, der kan få den hjælp, der kan være afgørende for, om de kommer igennem den her krise eller ej, siger Johnny Maul Meier, der er erhvervsudviklingskonsulent i Business Vordingborg.

- Det forskellige prognoser siger jo, at der bliver ved med at være nogen, der ikke klarer den her vinter på grund af de høje omkostninger og lavere omsætninger.

Yderligere to virksomheder får lavet et energitjek senere på måneden, hvor alle er velkommen.
Yderligere to virksomheder får lavet et energitjek senere på måneden, hvor alle er velkommen. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Flere virksomheder får hjælp

Ovenpå dagens besøg er konklusionen klar. Jack Christiansen gør det godt, men der er alligevel et par ting, som Louis Jacobi mener, der kan forbedres.

- Der er elpaneler, men der er også fjernvarme. Og så er jeg jo rigtig interesseret i, at vi kan få rykket noget af det varmeforbrug over til fjernvarmen, som er billigere, end det er at varme op med elpaneler, siger energirådgiveren.

Dertil kommer også taget. Det er i dag helt uden isolering, men det regner slagteren med at få gjort noget ved hurtigst muligt.

- Nu tager jeg kontakt til en tømrer for at få et overslag på, hvad det vil koste at få lavet taget, isoleret det.

Læs også
Tidligere filialdirektør lever af at give sparetips - her er hendes bedste råd
Læs også
Tidligere filialdirektør lever af at give sparetips - her er hendes bedste råd

Udover energitjekket hos Slagter Stig vil yderligere to virksomheder få hjælp til, hvordan de kan spare hos energien. Det sker den 6. december hos Lykke Cykler i Præstø og den 15. december hos Min Købmand i Mern.

Alle der har lyst til at overvære gennemgangen, og dermed selv få nogle spareråd, kan tilmelde sig her.